1
Kávu namelte a připravte běžným způsobem pomocí french pressu nebo jiné metody přípravy kávy. Celkový objem 600 ml.
2
Během toho si připravte 4 sklenice o objemu cca 220 ml. Do každé z nich nalijte 20 ml whisky a 10 ml cukrového sirupu. Nakonec do každé přilijte 150 ml horké kávy a vše zamíchejte.
3
Do koktejlového shakeru nalijte 120 ml chlazené smetany ke šlehání a lehce protřepte zhruba 20 vteřin, dokud smetana mírně nezhoustne a nebude mít krémovou konzistenci. Pokud nemáte doma shaker, můžete použít třeba zavařovací sklenici.
4
Natřepanou smetanu opatrně přelijte přes lžičku na hladinu kávy, aby vytvořila bílý proužek o tloušťce cca 2 cm. Nápoj můžete ozdobit třeba celými kávovými zrnky. Ať vám chutná.
1
Kávu namelte a připravte běžným způsobem pomocí french pressu nebo jiné metody přípravy kávy. Celkový objem 600 ml.
2
Během toho si připravte 4 sklenice o objemu cca 220 ml. Do každé z nich nalijte 20 ml whisky a 10 ml cukrového sirupu. Nakonec do každé přilijte 150 ml horké kávy a vše zamíchejte.
3
Do koktejlového shakeru nalijte 120 ml chlazené smetany ke šlehání a lehce protřepte zhruba 20 vteřin, dokud smetana mírně nezhoustne a nebude mít krémovou konzistenci. Pokud nemáte doma shaker, můžete použít třeba zavařovací sklenici.
4
Natřepanou smetanu opatrně přelijte přes lžičku na hladinu kávy, aby vytvořila bílý proužek o tloušťce cca 2 cm. Nápoj můžete ozdobit třeba celými kávovými zrnky. Ať vám chutná.