Irská káva
Ingredience
36 g | kávy Perla Superiore Origins Sumatra |
600 ml | vody |
80 ml | whisky |
40 ml | cukrového sirupu (nebo sirupu dle výběru) |
120 ml | smetany na šlehání (31 %) |
Postup přípravy
1. Kávu namelte a připravte běžným způsobem pomocí french pressu nebo jiné metody přípravy kávy. Celkový objem 600 ml.
2. Během toho si připravte 4 sklenice o objemu cca 220 ml. Do každé z nich nalijte 20 ml whisky a 10 ml cukrového sirupu. Nakonec do každé přilijte 150 ml horké kávy a vše zamíchejte.
3. Do koktejlového shakeru nalijte 120 ml chlazené smetany ke šlehání a lehce protřepte zhruba 20 vteřin, dokud smetana mírně nezhoustne a nebude mít krémovou konzistenci. Pokud nemáte doma shaker, můžete použít třeba zavařovací sklenici.
4. Natřepanou smetanu opatrně přelijte přes lžičku na hladinu kávy, aby vytvořila bílý proužek o tloušťce cca 2 cm. Nápoj můžete ozdobit třeba celými kávovými zrnky. Ať vám chutná.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY