
Irská káva
Postup přípravy
1. Kávu namelte a připravte běžným způsobem pomocí french pressu nebo jiné metody přípravy kávy. Celkový objem 600 ml.
2. Během toho si připravte 4 sklenice o objemu cca 220 ml. Do každé z nich nalijte 20 ml whisky a 10 ml cukrového sirupu. Nakonec do každé přilijte 150 ml horké kávy a vše zamíchejte.
3. Do koktejlového shakeru nalijte 120 ml chlazené smetany ke šlehání a lehce protřepte zhruba 20 vteřin, dokud smetana mírně nezhoustne a nebude mít krémovou konzistenci. Pokud nemáte doma shaker, můžete použít třeba zavařovací sklenici.
4. Natřepanou smetanu opatrně přelijte přes lžičku na hladinu kávy, aby vytvořila bílý proužek o tloušťce cca 2 cm. Nápoj můžete ozdobit třeba celými kávovými zrnky. Ať vám chutná.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
6hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod