Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

36 g kávy Perla Superiore Origins Sumatra
600 ml vody
80 ml whisky
40 ml cukrového sirupu (nebo sirupu dle výběru)
120 ml smetany na šlehání (31 %)

Postup přípravy

1. Kávu namelte a připravte běžným způsobem pomocí french pressu nebo jiné metody přípravy kávy. Celkový objem 600 ml.

2. Během toho si připravte 4 sklenice o objemu cca 220 ml. Do každé z nich nalijte 20 ml whisky a 10 ml cukrového sirupu. Nakonec do každé přilijte 150 ml horké kávy a vše zamíchejte.

3. Do koktejlového shakeru nalijte 120 ml chlazené smetany ke šlehání a lehce protřepte zhruba 20 vteřin, dokud smetana mírně nezhoustne a nebude mít krémovou konzistenci. Pokud nemáte doma shaker, můžete použít třeba zavařovací sklenici.

4. Natřepanou smetanu opatrně přelijte přes lžičku na hladinu kávy, aby vytvořila bílý proužek o tloušťce cca 2 cm. Nápoj můžete ozdobit třeba celými kávovými zrnky. Ať vám chutná.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
6hodnocení5

Další videorecepty