
Indonéský rendang

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Indonéská
Bezlepkové
Menuboxy
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Menu box Indonéský rendang 1 ks
- Hovězí žebra 600 g
- Rýže jasmínová 300 g
- Olej slunečnicový 3 plž
- Voda 100 ml
- Menu box Indonéský rendang 1 ks
- Hovězí žebra 600 g
- Rýže jasmínová 300 g
- Olej slunečnicový 3 plž
- Voda 100 ml
Příprava
- 1Červenou chilli papričku očistěte od semínek, cibuli a stroužky česneku oloupejte a vše nakrájejte najemno. Maso nakrájejte na kostky.
- 2V hrnci rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a cibuli s česnekem restujte 3 minuty.
- 3Přidejte maso, 4 lžíce pasty rendang a dle chuti červenou chilli papričku a zalijte polovinou kokosového mléka. Přiveďte k varu a při střední teplotě vařte přikryté 4 hodiny.
- 4Na pánvi nasucho při nejvyšším stupni teploty opékejte strouhaný kokos do zhnědnutí (1–2 minuty). Opečený kokos přimíchejte do hrnce s rendangem.
- 5Očistěte zeleninu. Mrkev a fazolky nakrájejte na kousky, šalotku a česnek po oloupání nakrájejte najemno.
- 6V kastrůlku rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje a při nejvyšším stupni teploty smažte šalotku a česnek 2 minuty.
- 7Přidejte fazolky, mrkev, zbytek pasty rendang, zbytek kokosového mléka a vodu.
- 8Přiveďte k varu a vařte pod pokličkou 6–9 minut. Zeleninu lze připravit současně s rendangem.
- 9Rendang se zeleninou podávejte s rýží. Můžete dochutit chilli papričkou.
- 1Červenou chilli papričku očistěte od semínek, cibuli a stroužky česneku oloupejte a vše nakrájejte najemno. Maso nakrájejte na kostky.
- 2V hrnci rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a cibuli s česnekem restujte 3 minuty.
- 3Přidejte maso, 4 lžíce pasty rendang a dle chuti červenou chilli papričku a zalijte polovinou kokosového mléka. Přiveďte k varu a při střední teplotě vařte přikryté 4 hodiny.
- 4Na pánvi nasucho při nejvyšším stupni teploty opékejte strouhaný kokos do zhnědnutí (1–2 minuty). Opečený kokos přimíchejte do hrnce s rendangem.
- 5Očistěte zeleninu. Mrkev a fazolky nakrájejte na kousky, šalotku a česnek po oloupání nakrájejte najemno.
- 6V kastrůlku rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje a při nejvyšším stupni teploty smažte šalotku a česnek 2 minuty.
- 7Přidejte fazolky, mrkev, zbytek pasty rendang, zbytek kokosového mléka a vodu.
- 8Přiveďte k varu a vařte pod pokličkou 6–9 minut. Zeleninu lze připravit současně s rendangem.
- 9Rendang se zeleninou podávejte s rýží. Můžete dochutit chilli papričkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.