
Indiánky v tmavé a bílé čokoládě
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 160 °C.
2. Vodu, 50 g cukru a 4 bílky vyšlehejte dotuha. Prosátou mouku, škrob a 4 žloutky smíchejte a opatrně vmíchejte k bílkům.
3. Směsí naplňte cukrářský sáček a tvarujte piškoty o průměru 3 cm přímo na plech s pečicím papírem. Pečte 12 minut, troubu vypněte a nechte chvíli dojít.
4. Padesát gramů cukru přidejte k 2 bílkům a ušlehejte na tuhý sníh. Připravte si cukrový rozvar. Zbylý cukr vsypte do hrnce a přidejte vodu tak, aby byla v rovině s cukrem. Za stálého míchání ohřejte na 120 °C, ověřte potravinářským teplomrem. Poté opatrně zašlehejte do bílků a přimíchejte jahodový džem.
5. Cukrářský sáček naplňte hotovou směsí, ozdobte vychlazené piškoty a nechte uschnout v pokojové teplotě.
6. Ve vodní lázni rozehřejte zvlášť bílou a tmavou čokoládu. Rozehřátou ji promíchejte vždy s polovinou oleje. Vychladlé špičky polijte čokoládou a nechte zatuhnout v lednici.