Hruškový kompot se zázvorem, vanilkou a limetou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Cukr, zázvor a rozpůlený vanilkový lusk zalijte půl litrem vody a vařte 15–20 minut, až se tekutina trochu zredukuje.
Mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Přesuňte k sirupu a povařte je zhruba 7–10 minut.
Dochuťte limetovou šťávou, naplňte do sklenic.
Skleničky rozestavte ve velkém hrnci tak, aby se nedotýkaly. Zalijte vodou zhruba do poloviny výšky a přiveďte těsně pod bod varu.
Při teplotě 80 °C zavařujte půllitrové sklenice 15 minut, u menších bude stačit 10 minut.
Poté vyjměte a nechte sklenice vychladnout dnem vzhůru.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Hruškový kompot se zázvorem, vanilkou a limetou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Cukr, zázvor a rozpůlený vanilkový lusk zalijte půl litrem vody a vařte 15–20 minut, až se tekutina trochu zredukuje.
Mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Přesuňte k sirupu a povařte je zhruba 7–10 minut.
Dochuťte limetovou šťávou, naplňte do sklenic.
Skleničky rozestavte ve velkém hrnci tak, aby se nedotýkaly. Zalijte vodou zhruba do poloviny výšky a přiveďte těsně pod bod varu.
Při teplotě 80 °C zavařujte půllitrové sklenice 15 minut, u menších bude stačit 10 minut.
Poté vyjměte a nechte sklenice vychladnout dnem vzhůru.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio