×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškový kompot se zázvorem, vanilkou a limetou

Další recepty a články

Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s...
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s kardamomem
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a...
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem

Hruškový kompot se zázvorem, vanilkou a limetou

Co budete potřebovat

150 g cukru
70 g kandovaného zázvoru
1 vanilkový lusk
750 g hrušek
1 limeta

Jak na to?

Cukr, zázvor a rozpůlený vanilkový lusk zalijte půl litrem vody a vařte 15–20 minut, až se tekutina trochu zredukuje.
Mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Přesuňte k sirupu a povařte je zhruba 7–10 minut.
Dochuťte limetovou šťávou, naplňte do sklenic.
Skleničky rozestavte ve velkém hrnci tak, aby se nedotýkaly. Zalijte vodou zhruba do poloviny výšky a přiveďte těsně pod bod varu.
Při teplotě 80 °C zavařujte půllitrové sklenice 15 minut, u menších bude stačit 10 minut.
Poté vyjměte a nechte sklenice vychladnout dnem vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškový kompot se zázvorem, vanilkou a limetou

Svačina Velmi snadné Zavařeniny Něco lehkého Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Magazín 11/2018 Počet porcí: 3 skleničky
(0)
Kompoty jsou nejlepší a zároveň také nejjednodušší způsob zavařování ovoce. Nemusíte jich hned zavařit desítky. Udělejte si pár skleniček pro chuť a pohrajte si s dochucením.

Co budete potřebovat

150 g cukru
70 g kandovaného zázvoru
1 vanilkový lusk
750 g hrušek
1 limeta

Jak na to?

Cukr, zázvor a rozpůlený vanilkový lusk zalijte půl litrem vody a vařte 15–20 minut, až se tekutina trochu zredukuje.
Mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Přesuňte k sirupu a povařte je zhruba 7–10 minut.
Dochuťte limetovou šťávou, naplňte do sklenic.
Skleničky rozestavte ve velkém hrnci tak, aby se nedotýkaly. Zalijte vodou zhruba do poloviny výšky a přiveďte těsně pod bod varu.
Při teplotě 80 °C zavařujte půllitrové sklenice 15 minut, u menších bude stačit 10 minut.
Poté vyjměte a nechte sklenice vychladnout dnem vzhůru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s kardamomem
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat