Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hruškový kompot se zázvorem, vanilkou a limetou

Hruškový kompot se zázvorem, vanilkou a limetou

Kompoty jsou nejlepší a zároveň také nejjednodušší způsob zavařování ovoce. Nemusíte jich hned zavařit desítky. Udělejte si pár skleniček pro chuť a pohrajte si s dochucením.

Ingredience

150 g cukru
70 g kandovaného zázvoru
1 vanilkový lusk
750 g hrušek
1 limeta

Postup přípravy

Cukr, zázvor a rozpůlený vanilkový lusk zalijte půl litrem vody a vařte 15–20 minut, až se tekutina trochu zredukuje.
Mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Přesuňte k sirupu a povařte je zhruba 7–10 minut.
Dochuťte limetovou šťávou, naplňte do sklenic.
Skleničky rozestavte ve velkém hrnci tak, aby se nedotýkaly. Zalijte vodou zhruba do poloviny výšky a přiveďte těsně pod bod varu.
Při teplotě 80 °C zavařujte půllitrové sklenice 15 minut, u menších bude stačit 10 minut.
Poté vyjměte a nechte sklenice vychladnout dnem vzhůru.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty