
Hruškový kompot se zázvorem, vanilkou a limetou
Kompoty jsou nejlepší a zároveň také nejjednodušší způsob zavařování ovoce. Nemusíte jich hned zavařit desítky. Udělejte si pár skleniček pro chuť a pohrajte si s dochucením.
Postup přípravy
Cukr, zázvor a rozpůlený vanilkový lusk zalijte půl litrem vody a vařte 15–20 minut, až se tekutina trochu zredukuje.
Mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Přesuňte k sirupu a povařte je zhruba 7–10 minut.
Dochuťte limetovou šťávou, naplňte do sklenic.
Skleničky rozestavte ve velkém hrnci tak, aby se nedotýkaly. Zalijte vodou zhruba do poloviny výšky a přiveďte těsně pod bod varu.
Při teplotě 80 °C zavařujte půllitrové sklenice 15 minut, u menších bude stačit 10 minut.
Poté vyjměte a nechte sklenice vychladnout dnem vzhůru.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod