1
Cukr, zázvor a rozpůlený vanilkový lusk zalijte půl litrem vody a vařte 15–20 minut, až se tekutina trochu zredukuje.
2
Mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Přesuňte k sirupu a povařte je zhruba 7–10 minut.
3
Dochuťte limetovou šťávou, naplňte do sklenic.
4
Skleničky rozestavte ve velkém hrnci tak, aby se nedotýkaly. Zalijte vodou zhruba do poloviny výšky a přiveďte těsně pod bod varu.
5
Při teplotě 80 °C zavařujte půllitrové sklenice 15 minut, u menších bude stačit 10 minut.
6
Poté vyjměte a nechte sklenice vychladnout dnem vzhůru.
1
Cukr, zázvor a rozpůlený vanilkový lusk zalijte půl litrem vody a vařte 15–20 minut, až se tekutina trochu zredukuje.
2
Mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Přesuňte k sirupu a povařte je zhruba 7–10 minut.
3
Dochuťte limetovou šťávou, naplňte do sklenic.
4
Skleničky rozestavte ve velkém hrnci tak, aby se nedotýkaly. Zalijte vodou zhruba do poloviny výšky a přiveďte těsně pod bod varu.
5
Při teplotě 80 °C zavařujte půllitrové sklenice 15 minut, u menších bude stačit 10 minut.
6
Poté vyjměte a nechte sklenice vychladnout dnem vzhůru.