×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smetanová hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí polévka s plody...

Smetanová hrachová polévka

Co budete potřebovat

300 g sušeného zeleného hrachu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
mletý kmín
2 stroužky česneku, rozdrcené
majoránka
hrst čerstvých bylinek (petrželka, tymián, saturejka, majoránka)
krutony k podávání

Jak na to?

Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte přes noc bobtnat. Pokud se všechna voda nevsákla, slijte ji a do hrnce přilijte tolik čerstvé vody, aby hrách byl potopený. Přiveďte k varu, přidejte kmín, stáhněte plamen a vařte doměkka 45–90 minut (záleží na stáří hrachu).
Povařený hrách rozmixujte a prolisujte ho přes jemné síto. V malém kastrůlku rozehřejte máslo, poprašte moukou, zapražte a s trochou studené vody rozmíchejte na hladkou kašičku. Jíšku přilijte k prolisovanému hrachu, podle potřeby dolijte vodou a s jíškou ještě čtvrt hodiny povařte. Vmíchejte smetanu, polévku dochuťte solí, pepřem, česnekem, majoránkou a podávejte ozdobené bylinkami a krutony.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smetanová hrachová polévka

Polévka Velmi snadné Vánoce Staročeské štědrovečerní menu , Majoránka , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

300 g sušeného zeleného hrachu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
mletý kmín
2 stroužky česneku, rozdrcené
majoránka
hrst čerstvých bylinek (petrželka, tymián, saturejka, majoránka)
krutony k podávání

Jak na to?

Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte přes noc bobtnat. Pokud se všechna voda nevsákla, slijte ji a do hrnce přilijte tolik čerstvé vody, aby hrách byl potopený. Přiveďte k varu, přidejte kmín, stáhněte plamen a vařte doměkka 45–90 minut (záleží na stáří hrachu).
Povařený hrách rozmixujte a prolisujte ho přes jemné síto. V malém kastrůlku rozehřejte máslo, poprašte moukou, zapražte a s trochou studené vody rozmíchejte na hladkou kašičku. Jíšku přilijte k prolisovanému hrachu, podle potřeby dolijte vodou a s jíškou ještě čtvrt hodiny povařte. Vmíchejte smetanu, polévku dochuťte solí, pepřem, česnekem, majoránkou a podávejte ozdobené bylinkami a krutony.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí polévka s plody...

Inspirujte se podobnými recepty