×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smetanová hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Chilli marmeláda
Chilli marmeláda
Chilli marmeláda
Chilli marmeláda
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...

Smetanová hrachová polévka

Co budete potřebovat

300 g sušeného zeleného hrachu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
mletý kmín
2 stroužky česneku, rozdrcené
majoránka
hrst čerstvých bylinek (petrželka, tymián, saturejka, majoránka)
krutony k podávání

Jak na to?

Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte přes noc bobtnat. Pokud se všechna voda nevsákla, slijte ji a do hrnce přilijte tolik čerstvé vody, aby hrách byl potopený. Přiveďte k varu, přidejte kmín, stáhněte plamen a vařte doměkka 45–90 minut (záleží na stáří hrachu).
Povařený hrách rozmixujte a prolisujte ho přes jemné síto. V malém kastrůlku rozehřejte máslo, poprašte moukou, zapražte a s trochou studené vody rozmíchejte na hladkou kašičku. Jíšku přilijte k prolisovanému hrachu, podle potřeby dolijte vodou a s jíškou ještě čtvrt hodiny povařte. Vmíchejte smetanu, polévku dochuťte solí, pepřem, česnekem, majoránkou a podávejte ozdobené bylinkami a krutony.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smetanová hrachová polévka

Polévka Velmi snadné Vánoce Staročeské štědrovečerní menu Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

300 g sušeného zeleného hrachu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
mletý kmín
2 stroužky česneku, rozdrcené
majoránka
hrst čerstvých bylinek (petrželka, tymián, saturejka, majoránka)
krutony k podávání

Jak na to?

Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte přes noc bobtnat. Pokud se všechna voda nevsákla, slijte ji a do hrnce přilijte tolik čerstvé vody, aby hrách byl potopený. Přiveďte k varu, přidejte kmín, stáhněte plamen a vařte doměkka 45–90 minut (záleží na stáří hrachu).
Povařený hrách rozmixujte a prolisujte ho přes jemné síto. V malém kastrůlku rozehřejte máslo, poprašte moukou, zapražte a s trochou studené vody rozmíchejte na hladkou kašičku. Jíšku přilijte k prolisovanému hrachu, podle potřeby dolijte vodou a s jíškou ještě čtvrt hodiny povařte. Vmíchejte smetanu, polévku dochuťte solí, pepřem, česnekem, majoránkou a podávejte ozdobené bylinkami a krutony.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Chilli marmeláda
Chilli marmeláda
Chilli marmeláda
Chilli marmeláda
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...

Inspirujte se podobnými recepty