Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce slunečnicového oleje
500 g mletého hovězího masa AQ
10–15 g taco koření
125 ml pikantní rajčatové salsy Hot Taco Sauce AQ
3 jarní cibulky
125 g nakládaných červených fazolí, okapaných
2 menší avokáda AExc
60 ml citronové šťávy
4 vetší tortilly AQ
4 hrsti strouhaného eidamu
1 citron nakrájený na dílky

Postup přípravy

Ve středně velkém hrnci rozpalte olej, přidejte maso a opékejte ho 6–8 minut, dokud nezhnědne a nerozpadá se na jednotlivé kousky. Lehké připálení nevadí. Přidejte taco koření, natenko nakrájené jarní cibulky a fazole, promíchejte a čtvrt hodiny prohřívejte. Mezitím rozpůlte obě avokáda, vydlabejte dužinu a v misce ji rozšťouchejte vidličkou, přidejte citronovou šťávu a dejte do ledničky. Dvě tortilly položte na rovnou plochu, rozdělte na ně směs masa a fazolí, posypte sýrem a přiklopte zbylými tortillami. Na pánvi rozpalte trochu oleje a posaďte do ní plněnou tortillu, nechte ji pár minut opékat, poté pánev přiklopte talířem, obraťte a neopečenou stranou tortillu sesuňte na pánev. Opečte z druhé strany. Zopakujte s druhou tortillou. Pak je nakrájejte na trojúhelníčky. Podávejte s avokádovou kaší a citronem.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty