×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí quesadillas se šťouchaným avokádem

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Hovězí quesadillas se šťouchaným avokádem

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
500 g mletého hovězího masa AQ
10–15 g taco koření
125 ml pikantní rajčatové salsy Hot Taco Sauce AQ
3 jarní cibulky
125 g nakládaných červených fazolí, okapaných
2 menší avokáda AExc
60 ml citronové šťávy
4 vetší tortilly AQ
4 hrsti strouhaného eidamu
1 citron nakrájený na dílky

Jak na to?

Ve středně velkém hrnci rozpalte olej, přidejte maso a opékejte ho 6–8 minut, dokud nezhnědne a nerozpadá se na jednotlivé kousky. Lehké připálení nevadí. Přidejte taco koření, natenko nakrájené jarní cibulky a fazole, promíchejte a čtvrt hodiny prohřívejte. Mezitím rozpůlte obě avokáda, vydlabejte dužinu a v misce ji rozšťouchejte vidličkou, přidejte citronovou šťávu a dejte do ledničky. Dvě tortilly položte na rovnou plochu, rozdělte na ně směs masa a fazolí, posypte sýrem a přiklopte zbylými tortillami. Na pánvi rozpalte trochu oleje a posaďte do ní plněnou tortillu, nechte ji pár minut opékat, poté pánev přiklopte talířem, obraťte a neopečenou stranou tortillu sesuňte na pánev. Opečte z druhé strany. Zopakujte s druhou tortillou. Pak je nakrájejte na trojúhelníčky. Podávejte s avokádovou kaší a citronem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí quesadillas se šťouchaným avokádem

Snadné Česká Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
500 g mletého hovězího masa AQ
10–15 g taco koření
125 ml pikantní rajčatové salsy Hot Taco Sauce AQ
3 jarní cibulky
125 g nakládaných červených fazolí, okapaných
2 menší avokáda AExc
60 ml citronové šťávy
4 vetší tortilly AQ
4 hrsti strouhaného eidamu
1 citron nakrájený na dílky

Jak na to?

Ve středně velkém hrnci rozpalte olej, přidejte maso a opékejte ho 6–8 minut, dokud nezhnědne a nerozpadá se na jednotlivé kousky. Lehké připálení nevadí. Přidejte taco koření, natenko nakrájené jarní cibulky a fazole, promíchejte a čtvrt hodiny prohřívejte. Mezitím rozpůlte obě avokáda, vydlabejte dužinu a v misce ji rozšťouchejte vidličkou, přidejte citronovou šťávu a dejte do ledničky. Dvě tortilly položte na rovnou plochu, rozdělte na ně směs masa a fazolí, posypte sýrem a přiklopte zbylými tortillami. Na pánvi rozpalte trochu oleje a posaďte do ní plněnou tortillu, nechte ji pár minut opékat, poté pánev přiklopte talířem, obraťte a neopečenou stranou tortillu sesuňte na pánev. Opečte z druhé strany. Zopakujte s druhou tortillou. Pak je nakrájejte na trojúhelníčky. Podávejte s avokádovou kaší a citronem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Inspirujte se podobnými recepty