
Hovězí quesadillas se šťouchaným avokádem
Ingredience
2 | lžíce slunečnicového oleje |
500 g | mletého hovězího masa AQ |
10–15 g | taco koření |
125 ml | pikantní rajčatové salsy Hot Taco Sauce AQ |
3 | jarní cibulky |
125 g | nakládaných červených fazolí, okapaných |
2 | menší avokáda AExc |
60 ml | citronové šťávy |
4 | vetší tortilly AQ |
4 | hrsti strouhaného eidamu |
1 | citron nakrájený na dílky |
Postup přípravy
Ve středně velkém hrnci rozpalte olej, přidejte maso a opékejte ho 6–8 minut, dokud nezhnědne a nerozpadá se na jednotlivé kousky. Lehké připálení nevadí. Přidejte taco koření, natenko nakrájené jarní cibulky a fazole, promíchejte a čtvrt hodiny prohřívejte. Mezitím rozpůlte obě avokáda, vydlabejte dužinu a v misce ji rozšťouchejte vidličkou, přidejte citronovou šťávu a dejte do ledničky. Dvě tortilly položte na rovnou plochu, rozdělte na ně směs masa a fazolí, posypte sýrem a přiklopte zbylými tortillami. Na pánvi rozpalte trochu oleje a posaďte do ní plněnou tortillu, nechte ji pár minut opékat, poté pánev přiklopte talířem, obraťte a neopečenou stranou tortillu sesuňte na pánev. Opečte z druhé strany. Zopakujte s druhou tortillou. Pak je nakrájejte na trojúhelníčky. Podávejte s avokádovou kaší a citronem.