
Hovězí líčka s karotkovým pyré

Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 40 g
- Mrkev 1 svaz.
- Sůl
- Pepř
- Brambory 4 ks
- Mléko 100 ml
- Citron 1/2 ks
- Hovězí líčka sous-vide s příchutí červeného vína a lanýžů 700 g
- Med 1/2 plž
- Hořčice hrubozrnná 1/2 plž
- Mix listových salátů 1 hrs.
- Cibule červená 1 ks
- Máslo 40 g
- Mrkev 1 svaz.
- Sůl
- Pepř
- Brambory 4 ks
- Mléko 100 ml
- Citron 1/2 ks
- Hovězí líčka sous-vide s příchutí červeného vína a lanýžů 700 g
- Med 1/2 plž
- Hořčice hrubozrnná 1/2 plž
- Mix listových salátů 1 hrs.
- Cibule červená 1 ks
Příprava
- 1Očistěte ½ svazku mrkve, nakrájejte ji na kousky a dejte do hrnce. Přidejte 4 očištěné brambory nakrájené na kousky, zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, lehce osolte a vařte do změknutí 15 minut. Po uvaření sceďte, ale ponechte ⅓ vařené vody v hrnci. Přidejte 20 g másla, 100 ml mléka a rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. Nakonec trochu opepřete a dochuťte šťávou z ½ citronu.
- 2Připravte dle návodu na obalu 2 balení hovězích líček. Vložte je ve fólii do hrnce s vroucí vodou a 15 minut ohřívejte. Poté z fólie vyjměte maso, dejte ho stranou a výpek na pánvi trochu zredukujte na omáčku.
- 3Druhou ½ svazku karotky omyjte pod vodou, houbičkou očistěte slupku a ponechte 2–3 cm stonků. Podélně je rozkrojte napůl a dejte na plech. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na 6 klínků. Vše potřete rozmíchanou pastou z 20 g másla, ½ lžíce hrubozrnné hořčice a ½ lžíce medu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
- 4Na talíře rozdělte karotkové pyré, přidejte hovězí líčka, glazovanou mrkvičku s cibulí, přelijte zredukovanou omáčkou a posypte pár lístky salátu. Slavnostní večeře se může servírovat. Užijte si tu pravou excelentní atmosféru.
- 1Očistěte ½ svazku mrkve, nakrájejte ji na kousky a dejte do hrnce. Přidejte 4 očištěné brambory nakrájené na kousky, zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, lehce osolte a vařte do změknutí 15 minut. Po uvaření sceďte, ale ponechte ⅓ vařené vody v hrnci. Přidejte 20 g másla, 100 ml mléka a rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. Nakonec trochu opepřete a dochuťte šťávou z ½ citronu.
- 2Připravte dle návodu na obalu 2 balení hovězích líček. Vložte je ve fólii do hrnce s vroucí vodou a 15 minut ohřívejte. Poté z fólie vyjměte maso, dejte ho stranou a výpek na pánvi trochu zredukujte na omáčku.
- 3Druhou ½ svazku karotky omyjte pod vodou, houbičkou očistěte slupku a ponechte 2–3 cm stonků. Podélně je rozkrojte napůl a dejte na plech. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na 6 klínků. Vše potřete rozmíchanou pastou z 20 g másla, ½ lžíce hrubozrnné hořčice a ½ lžíce medu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
- 4Na talíře rozdělte karotkové pyré, přidejte hovězí líčka, glazovanou mrkvičku s cibulí, přelijte zredukovanou omáčkou a posypte pár lístky salátu. Slavnostní večeře se může servírovat. Užijte si tu pravou excelentní atmosféru.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.