×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí hrudí s cibulí a kořeněnými batáty

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Hovězí hrudí s cibulí a kořeněnými batáty

Co budete potřebovat

2 balení Sous vide hovězího hrudí s cibulí
600 g batátů
sůl
2 jarní cibulky
2 lžíce oleje
1 lžička drceného kmínu
1–2 lžičky sušeného česneku
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Sejměte papírový obal a maso v neporušeném igelitovém sáčku vložte do trouby a pečte 20 minut, poté odstřihněte horní roh a opatrně vyjměte hotovou pečeni.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky nebo silnější hranolky. Povařte pár minut v osolené vodě do změknutí. Poté slijte a nechte oschnout.
Jarní cibulku nakrájejte a krátce opečte na rozehřátém oleji. Přidejte vařené batáty, poprašte kmínem, česnekem a opečte ze všech stran. Dobře promíchejte, aby se batátové kousky pěkně obalily kořením. Osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí hrudí s cibulí a kořeněnými batáty

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 2/2018 Počet porcí: 4
(0)
Hovězí hrudí je pro zpracování metodou sous vide jako stvořené. Toto maso má dlouhá vlákna, která pomalým dušením změknou do dokonalé křehkosti. Protože je zároveň jemně prorostlé, je hrudí, připravené skutečnými mistry kuchyně, také neodolatelně šťavnaté.

Co budete potřebovat

2 balení Sous vide hovězího hrudí s cibulí
600 g batátů
sůl
2 jarní cibulky
2 lžíce oleje
1 lžička drceného kmínu
1–2 lžičky sušeného česneku
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Sejměte papírový obal a maso v neporušeném igelitovém sáčku vložte do trouby a pečte 20 minut, poté odstřihněte horní roh a opatrně vyjměte hotovou pečeni.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky nebo silnější hranolky. Povařte pár minut v osolené vodě do změknutí. Poté slijte a nechte oschnout.
Jarní cibulku nakrájejte a krátce opečte na rozehřátém oleji. Přidejte vařené batáty, poprašte kmínem, česnekem a opečte ze všech stran. Dobře promíchejte, aby se batátové kousky pěkně obalily kořením. Osolte a opepřete.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty