Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí hrudí s cibulí a kořeněnými batáty

Hovězí hrudí s cibulí a kořeněnými batáty

Hovězí hrudí je pro zpracování metodou sous vide jako stvořené. Toto maso má dlouhá vlákna, která pomalým dušením změknou do dokonalé křehkosti. Protože je zároveň jemně prorostlé, je hrudí, připravené skutečnými mistry kuchyně, také neodolatelně šťavnaté.

Ingredience

2 balení Sous vide hovězího hrudí s cibulí
600 g batátů
sůl
2 jarní cibulky
2 lžíce oleje
1 lžička drceného kmínu
1–2 lžičky sušeného česneku
pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
Sejměte papírový obal a maso v neporušeném igelitovém sáčku vložte do trouby a pečte 20 minut, poté odstřihněte horní roh a opatrně vyjměte hotovou pečeni.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky nebo silnější hranolky. Povařte pár minut v osolené vodě do změknutí. Poté slijte a nechte oschnout.
Jarní cibulku nakrájejte a krátce opečte na rozehřátém oleji. Přidejte vařené batáty, poprašte kmínem, česnekem a opečte ze všech stran. Dobře promíchejte, aby se batátové kousky pěkně obalily kořením. Osolte a opepřete.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty