
Horká bílá čokoláda „sněhulákova lázeň“
Postup přípravy
1. Čokoládu rozlámejte do žáruvzdorné misky a ve vodní lázni nechte rozpustit. Vmíchejte smetanu a přelijte do kastrůlku.
2. Dolijte mlékem, nakapejte aroma a dobře rozmíchejte metličkou. Přiveďte k mírnému varu a 5 minut vařte.
3. Rozlijte do 2 hrnků a ihned podávejte.
SNĚHULÁK:
1. Navlékněte na párátko 2 marshmallowny. Do spodního zapíchněte rozlomenou slanou tyčinku jako nožičky a do horního jako ručičky.
2. Do středu dalšího bonbonu zapíchněte kousek párátka jako základ pro nos. Ze zadní strany bonbon lehce šikmo nařízněte, aby šel nasadit na hrnek.
3. Nos vyrobte z fondánu nebo vykrojte trojúhelník ze sušené papáji.
4. Čokoládové vločky zespodu navlhčete čokoládou a přilepte jako oči a knoflíky.
5. Na hrnek nasaďte nejprve hlavičku a poté k ní položte tělíčko tak, aby bylo tyčinkami zaklesnuté v hrnku.