×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hoisin glazura

Další recepty a články

Satay dip
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Ostrý thajský dip
Ostrý thajský dip
Ostrý thajský dip
Ostrý thajský dip
Zázvorový dip se sezamem a...
Zázvorový dip se...
Zázvorový dip se sezamem a...
Zázvorový dip se sezamem a...

Hoisin glazura

Co budete potřebovat

80 ml medu
80 ml hoisin omáčky
60 ml sojové omáčky
2 lžičky koření pěti vůní

Jak na to?

V hrnci smíchejte 80 ml medu, 80 ml hoisin omáčky, 60 ml sojové omáčky a 2 lžičky koření pěti vůní a na slabém plameni zahřívejte 2 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte 3–4 minut probublávat, aby marináda zhoustla.
Tip - Hodí se na jehněčí, vepřové, kuřecí, krůtí maso, šunku, kachnu a lososa.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hoisin glazura

Příloha Velmi snadné Asijská Dipy, zálivky a marinády Grilování Magazín 5/2014
(0)

Co budete potřebovat

80 ml medu
80 ml hoisin omáčky
60 ml sojové omáčky
2 lžičky koření pěti vůní

Jak na to?

V hrnci smíchejte 80 ml medu, 80 ml hoisin omáčky, 60 ml sojové omáčky a 2 lžičky koření pěti vůní a na slabém plameni zahřívejte 2 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte 3–4 minut probublávat, aby marináda zhoustla.
Tip - Hodí se na jehněčí, vepřové, kuřecí, krůtí maso, šunku, kachnu a lososa.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Satay dip
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Ostrý thajský dip
Ostrý thajský dip
Ostrý thajský dip
Ostrý thajský dip
Zázvorový dip se sezamem a...
Zázvorový dip se sezamem a...
Zázvorový dip se sezamem a...
Zázvorový dip se sezamem a...

Inspirujte se podobnými recepty