Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

80 ml medu
80 ml hoisin omáčky
60 ml sojové omáčky
2 lžičky koření pěti vůní

Postup přípravy

V hrnci smíchejte 80 ml medu, 80 ml hoisin omáčky, 60 ml sojové omáčky a 2 lžičky koření pěti vůní a na slabém plameni zahřívejte 2 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte 3–4 minut probublávat, aby marináda zhoustla.
Tip - Hodí se na jehněčí, vepřové, kuřecí, krůtí maso, šunku, kachnu a lososa.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty