Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 středně velká rajčata, každé pokrájené
na osm dílků
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
4 filety z halibuta AQ
sůl, pepř
125 ml majonézy AQ
100 g čerstvého smetanového sýru AQ
3 lžíce nasekaného kopru AQ
2 lžíce nasekaných mátových lístků
1 lžička čerstvé citronové šťávy
8 velmi tenkých koleček citronu AQ

Postup přípravy

Rozpalte gril v troubě. Rajčata opatrně narovnejte do mísy a přelijte 2 lžícemi olivového oleje, vinným octem a posypte půl lžičkou soli. Pánev nebo malý pekáček vyložte pečicím papírem a lehce potřete olivovým olejem. Navrch dejte rybí filety (pokud mají kůži, tak kůží dolů) a každý ochuťte solí
a pepřem. Majonézu rozmíchejte se smetanovým sýrem, koprem, mátou a citronovou šťávou a směs rozdělte na ryby. Na každou ještě přimáčkněte dvě kolečka citronu. Pokapejte zbylým olivovým olejem. Pečte zhruba 14–16 minut. Pokud začne ryba seshora hnědnout a není přitom ještě vevnitř upečená, zakryjte ji alobalem. Servírujte s rajčaty.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty