
Halibut na řecký způsob
Ingredience
3 | středně velká rajčata, každé pokrájené |
na osm dílků | |
4 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce červeného vinného octa |
4 | filety z halibuta AQ |
sůl, pepř | |
125 ml | majonézy AQ |
100 g | čerstvého smetanového sýru AQ |
3 | lžíce nasekaného kopru AQ |
2 | lžíce nasekaných mátových lístků |
1 | lžička čerstvé citronové šťávy |
8 | velmi tenkých koleček citronu AQ |
Postup přípravy
Rozpalte gril v troubě. Rajčata opatrně narovnejte do mísy a přelijte 2 lžícemi olivového oleje, vinným octem a posypte půl lžičkou soli. Pánev nebo malý pekáček vyložte pečicím papírem a lehce potřete olivovým olejem. Navrch dejte rybí filety (pokud mají kůži, tak kůží dolů) a každý ochuťte solí
a pepřem. Majonézu rozmíchejte se smetanovým sýrem, koprem, mátou a citronovou šťávou a směs rozdělte na ryby. Na každou ještě přimáčkněte dvě kolečka citronu. Pokapejte zbylým olivovým olejem. Pečte zhruba 14–16 minut. Pokud začne ryba seshora hnědnout a není přitom ještě vevnitř upečená, zakryjte ji alobalem. Servírujte s rajčaty.
Pomohl vám recept?
11hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod