×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Halibut na řecký způsob

Další recepty a články

Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s...
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou...
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou

Halibut na řecký způsob

Co budete potřebovat

3 středně velká rajčata, každé pokrájené
na osm dílků
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
4 filety z halibuta AQ
sůl, pepř
125 ml majonézy AQ
100 g čerstvého smetanového sýru AQ
3 lžíce nasekaného kopru AQ
2 lžíce nasekaných mátových lístků
1 lžička čerstvé citronové šťávy
8 velmi tenkých koleček citronu AQ

Jak na to?

Rozpalte gril v troubě. Rajčata opatrně narovnejte do mísy a přelijte 2 lžícemi olivového oleje, vinným octem a posypte půl lžičkou soli. Pánev nebo malý pekáček vyložte pečicím papírem a lehce potřete olivovým olejem. Navrch dejte rybí filety (pokud mají kůži, tak kůží dolů) a každý ochuťte solí
a pepřem. Majonézu rozmíchejte se smetanovým sýrem, koprem, mátou a citronovou šťávou a směs rozdělte na ryby. Na každou ještě přimáčkněte dvě kolečka citronu. Pokapejte zbylým olivovým olejem. Pečte zhruba 14–16 minut. Pokud začne ryba seshora hnědnout a není přitom ještě vevnitř upečená, zakryjte ji alobalem. Servírujte s rajčaty.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Halibut na řecký způsob

Hlavní chod Snadné Řecká
Průměrné hodnocení 4.2 (5)

Co budete potřebovat

3 středně velká rajčata, každé pokrájené
na osm dílků
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
4 filety z halibuta AQ
sůl, pepř
125 ml majonézy AQ
100 g čerstvého smetanového sýru AQ
3 lžíce nasekaného kopru AQ
2 lžíce nasekaných mátových lístků
1 lžička čerstvé citronové šťávy
8 velmi tenkých koleček citronu AQ

Jak na to?

Rozpalte gril v troubě. Rajčata opatrně narovnejte do mísy a přelijte 2 lžícemi olivového oleje, vinným octem a posypte půl lžičkou soli. Pánev nebo malý pekáček vyložte pečicím papírem a lehce potřete olivovým olejem. Navrch dejte rybí filety (pokud mají kůži, tak kůží dolů) a každý ochuťte solí
a pepřem. Majonézu rozmíchejte se smetanovým sýrem, koprem, mátou a citronovou šťávou a směs rozdělte na ryby. Na každou ještě přimáčkněte dvě kolečka citronu. Pokapejte zbylým olivovým olejem. Pečte zhruba 14–16 minut. Pokud začne ryba seshora hnědnout a není přitom ještě vevnitř upečená, zakryjte ji alobalem. Servírujte s rajčaty.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou

Inspirujte se podobnými recepty