ReceptyGrilovaný tempeh à la žebírka
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný tempeh à la žebírka

Grilovaný tempeh à la žebírka

Grilovaný tempeh à la žebírka
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Veganské
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rajský protlak 200 ml
  • Olej olivový 50 ml
  • Sojová omáčka 1 člž
  • Javorový sirup 50 ml
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Jablečný ocet 5 plž
  • Česnek sušený 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule sušená 1 člž
  • Tempeh BIO 450 g
  • Voda 50 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Rajský protlak 200 ml
  • Olej olivový 50 ml
  • Sojová omáčka 1 člž
  • Javorový sirup 50 ml
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Jablečný ocet 5 plž
  • Česnek sušený 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule sušená 1 člž
  • Tempeh BIO 450 g
  • Voda 50 ml
  • Cibulka jarní 2 ks

Příprava

  1. 1
    V menším hrnci smíchejte 50 ml olivového oleje, 200 ml rajčatového protlaku, lžíci javorového sirupu, lžičku sójové omáčky, lžičku uzené mleté papriky, 5 lžic jablečného octa, 50 ml vody, lžičku mletého česneku a cibule. Směs pomalu přiveďte k varu a nechte pár minut probublávat, aby se chutě spojily. Poté odstavte z plotny, osolte a opepřete dle chuti. Nechte omáčku vychladnout a přelijte do uzavíratelné nádoby.
  2. 2
    Nakrájejte 450 g uzeného tempehu na plátky asi ½ cm silné. Vykládejte je na plech a obě strany potřete BBQ omáčkou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
  3. 3
    Rozpalte gril na nižší teplotu a tempeh opečte z každé strany asi 2 minuty, dokud nebude krásně opečený.
  4. 4
    Omyjte 2 jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Hotová „žebírka“ přendejte na servírovací talíř, pokapejte BBQ omáčkou a posypte čerstvou cibulkou. Hotovo a můžete podávat!
  1. 1
    V menším hrnci smíchejte 50 ml olivového oleje, 200 ml rajčatového protlaku, lžíci javorového sirupu, lžičku sójové omáčky, lžičku uzené mleté papriky, 5 lžic jablečného octa, 50 ml vody, lžičku mletého česneku a cibule. Směs pomalu přiveďte k varu a nechte pár minut probublávat, aby se chutě spojily. Poté odstavte z plotny, osolte a opepřete dle chuti. Nechte omáčku vychladnout a přelijte do uzavíratelné nádoby.
  2. 2
    Nakrájejte 450 g uzeného tempehu na plátky asi ½ cm silné. Vykládejte je na plech a obě strany potřete BBQ omáčkou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
  3. 3
    Rozpalte gril na nižší teplotu a tempeh opečte z každé strany asi 2 minuty, dokud nebude krásně opečený.
  4. 4
    Omyjte 2 jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Hotová „žebírka“ přendejte na servírovací talíř, pokapejte BBQ omáčkou a posypte čerstvou cibulkou. Hotovo a můžete podávat!

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 9 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 9 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.