
Grilovaný tempeh à la žebírka

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Veganské
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Rajský protlak 200 ml
- Olej olivový 50 ml
- Sojová omáčka 1 člž
- Javorový sirup 50 ml
- Paprika mletá uzená 1 člž
- Jablečný ocet 5 plž
- Česnek sušený 1 člž
- Sůl
- Pepř
- Cibule sušená 1 člž
- Tempeh BIO 450 g
- Voda 50 ml
- Cibulka jarní 2 ks
- Rajský protlak 200 ml
- Olej olivový 50 ml
- Sojová omáčka 1 člž
- Javorový sirup 50 ml
- Paprika mletá uzená 1 člž
- Jablečný ocet 5 plž
- Česnek sušený 1 člž
- Sůl
- Pepř
- Cibule sušená 1 člž
- Tempeh BIO 450 g
- Voda 50 ml
- Cibulka jarní 2 ks
Příprava
- 1V menším hrnci smíchejte 50 ml olivového oleje, 200 ml rajčatového protlaku, lžíci javorového sirupu, lžičku sójové omáčky, lžičku uzené mleté papriky, 5 lžic jablečného octa, 50 ml vody, lžičku mletého česneku a cibule. Směs pomalu přiveďte k varu a nechte pár minut probublávat, aby se chutě spojily. Poté odstavte z plotny, osolte a opepřete dle chuti. Nechte omáčku vychladnout a přelijte do uzavíratelné nádoby.
- 2Nakrájejte 450 g uzeného tempehu na plátky asi ½ cm silné. Vykládejte je na plech a obě strany potřete BBQ omáčkou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
- 3Rozpalte gril na nižší teplotu a tempeh opečte z každé strany asi 2 minuty, dokud nebude krásně opečený.
- 4Omyjte 2 jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Hotová „žebírka“ přendejte na servírovací talíř, pokapejte BBQ omáčkou a posypte čerstvou cibulkou. Hotovo a můžete podávat!
- 1V menším hrnci smíchejte 50 ml olivového oleje, 200 ml rajčatového protlaku, lžíci javorového sirupu, lžičku sójové omáčky, lžičku uzené mleté papriky, 5 lžic jablečného octa, 50 ml vody, lžičku mletého česneku a cibule. Směs pomalu přiveďte k varu a nechte pár minut probublávat, aby se chutě spojily. Poté odstavte z plotny, osolte a opepřete dle chuti. Nechte omáčku vychladnout a přelijte do uzavíratelné nádoby.
- 2Nakrájejte 450 g uzeného tempehu na plátky asi ½ cm silné. Vykládejte je na plech a obě strany potřete BBQ omáčkou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
- 3Rozpalte gril na nižší teplotu a tempeh opečte z každé strany asi 2 minuty, dokud nebude krásně opečený.
- 4Omyjte 2 jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Hotová „žebírka“ přendejte na servírovací talíř, pokapejte BBQ omáčkou a posypte čerstvou cibulkou. Hotovo a můžete podávat!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.