
Grilovaná krůtí prsa se salátem z grilovaných paprik
Ingredience
2 | lžičky grilovacího koření |
1 | lžička oregana |
1 | lžička tymiánu |
sůl | |
100 ml | olivového oleje |
900 g | krůtích prsou |
2 | červené papriky |
1 | hrst slunečnicových semen |
125 g | mixu salátů |
1 | hrst naklíčeného hrášku |
16 | cherry rajčat |
16 | sušených rajčat |
2 | lžíce balsamikového octa |
1 | stroužek česneku |
1 | červená paprička jalapeño |
pepř | |
100 g | čerstvého kozího sýra |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. V malé misce smíchejte grilovací koření s oreganem, tymiánem a lžičkou soli. Směs koření
promíchejte s 60 ml olivového oleje a důkladně vetřete do omytého a osušeného masa ze
všech stran. Dejte na 1 hodinu marinovat.
2. Pak je grilujte přikryté z obou stran 10 minut a dejte stranou.
3. Omytou papriku očistěte a nakrájejte na široké proužky. Papriky položte na rozpálenou
grilovací pánev slupkou dolů a grilujte, dokud se neobjeví opečená tmavá mřížka.
4. Slunečnicová semínka opražte nasucho na pánvi a dejte stranou.
5. Do velké mísy vsypte omytý mix salátů, naklíčený hrášek, rozpůlená cherry rajčata, na
proužky pokrájená sušená rajčata a připravenou papriku.
6. Na dresink smíchejte zbylý olivový olej s balsamikovým octem, prolisovaným stroužkem
česneku a nadrobno pokrájenou papričkou jalapeño. Osolte, opepřete podle chuti, vlijte na
salát a dobře promíchejte.
7. Salát servírujte posypaný rozdrobeným kozím sýrem, slunečnicovými semínky a lístky
bazalky. Navrch uložte pokrájená krůtí prsa.