Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovací sůl s bylinkami
Albert logoAlbert logo
  • Grilovací sůl s bylinkami

Grilovací sůl s bylinkami

Připravte se na grilovací sezónu s touto domácí grilovací solí s bylinkami. Tento recept kombinuje čerstvé bylinky jako rozmarýn a tymián s kvalitní solí, což vytváří aromatickou směs, která dodá vašim grilovaným pokrmům nezapomenutelnou chuť. Ideální pro dochucení masa, zeleniny nebo brambor. Připravte si tuto grilovací sůl a užijte si dokonalé grilování!
Grilovací sůl s bylinkami
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Středomořská
Neplýtvání
Koření

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Pepř celý 1 člž
  • Citronová kůra 1/2 člž
  • Anýz mletý 1 člž
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Chilli vločky 1/2 člž
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Sůl 300 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Pepř celý 1 člž
  • Citronová kůra 1/2 člž
  • Anýz mletý 1 člž
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Chilli vločky 1/2 člž
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Sůl 300 g

Příprava

1
Použijte z bylinek lístky i stonky, protože i stonky v sobě obsahují aroma. Pokud používáte i citrusy, můžete přidat jak šťávu, tak kůru, kterou oloupejte nebo nastrouhejte. Bylinky společně se solí, případně s dalšími ingrediencemi rozmělněte v mixéru nebo hmoždíři najemno.
2
Při sušení v troubě rozložte sůl rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a sušte v troubě na 50 °C po dobu 4–6 hodin, dokud sůl není suchá.
3
Při sušení bez použití trouby rozložte sůl rovnoměrně na pečicí papír na plechy a umístěte na tmavé a suché místo na 12–24 hodin.
4
Hotovou sůl přemístěte do čisté a suché uzavíratelné nádoby.
1
Použijte z bylinek lístky i stonky, protože i stonky v sobě obsahují aroma. Pokud používáte i citrusy, můžete přidat jak šťávu, tak kůru, kterou oloupejte nebo nastrouhejte. Bylinky společně se solí, případně s dalšími ingrediencemi rozmělněte v mixéru nebo hmoždíři najemno.
2
Při sušení v troubě rozložte sůl rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a sušte v troubě na 50 °C po dobu 4–6 hodin, dokud sůl není suchá.
3
Při sušení bez použití trouby rozložte sůl rovnoměrně na pečicí papír na plechy a umístěte na tmavé a suché místo na 12–24 hodin.
4
Hotovou sůl přemístěte do čisté a suché uzavíratelné nádoby.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.