×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená granola

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Pečená granola

Co budete potřebovat

450 g ovesných vloček
120 g slunečnicových semínek
120 g sezamových semínek
175 g jablečné šťávy (nebo šťávy z jablečného kompotu)
2 lžičky mleté skořice
120 g javorového sirupu
4 lžíce medu
100 g třtinového cukru
250 g mandlí
1 lžička vločkové soli
2 lžíce slunečnicového oleje
300 g rozinek
jogurt
čerstvé ovoce k podávání

Jak na to?

Smíchejte všechny suroviny s výjimkou rozinek ve velké misce. Směs rozdělte na dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Během pečení granolu několikrát promíchejte, aby byla propečená rovnoměrně ze všech stran.

Nechte vychladnout a promíchejte s rozinkami. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Granolu podávejte s bílým jogurtem a čerstvým ovocem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená granola

Snídaně Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

450 g ovesných vloček
120 g slunečnicových semínek
120 g sezamových semínek
175 g jablečné šťávy (nebo šťávy z jablečného kompotu)
2 lžičky mleté skořice
120 g javorového sirupu
4 lžíce medu
100 g třtinového cukru
250 g mandlí
1 lžička vločkové soli
2 lžíce slunečnicového oleje
300 g rozinek
jogurt
čerstvé ovoce k podávání

Jak na to?

Smíchejte všechny suroviny s výjimkou rozinek ve velké misce. Směs rozdělte na dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Během pečení granolu několikrát promíchejte, aby byla propečená rovnoměrně ze všech stran.

Nechte vychladnout a promíchejte s rozinkami. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Granolu podávejte s bílým jogurtem a čerstvým ovocem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty