
Granita z Aperolu

Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Dezert
Ingredience
Složení 6 porcí
- Pomerančová šťáva 750 ml
- Aperol 250 ml
- Citronová šťáva 30 ml
- Cukr krupicový 200 g
- Máta
- Pomerančová šťáva 750 ml
- Aperol 250 ml
- Citronová šťáva 30 ml
- Cukr krupicový 200 g
- Máta
Příprava
- 1Pomerančovou šťávu, Aperol, citronovou šťávu a cukr zahřívejte v hrnci těsně pod bod varu, až se cukr rozpustí.
- 2Vychlaďte na pokojovou teplotu, přelijte do plastové uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku. Každou hodinu směs promíchejte velkou lžící, aby vznikly ledové krystaly. Proces opakujte tři až šestkrát. Teprve potom můžete granitu zavíčkovat a uskladnit v mrazáku delší dobu. Podávejte v kopečkách, ozdobené mátou.
- 1Pomerančovou šťávu, Aperol, citronovou šťávu a cukr zahřívejte v hrnci těsně pod bod varu, až se cukr rozpustí.
- 2Vychlaďte na pokojovou teplotu, přelijte do plastové uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku. Každou hodinu směs promíchejte velkou lžící, aby vznikly ledové krystaly. Proces opakujte tři až šestkrát. Teprve potom můžete granitu zavíčkovat a uskladnit v mrazáku delší dobu. Podávejte v kopečkách, ozdobené mátou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.