×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Granita z Aperolu
15 minut , Dezert , Velmi snadné , Nápoje ,

Granita z Aperolu

Co budu potřebovat

750 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
250 ml Aperolu
šťáva z 1 citronu
200 g krupicového cukru
máta na ozdobu

Jak na to?

Pomerančovou šťávu, Aperol, citronovou šťávu a cukr zahřívejte v hrnci těsně pod bod varu, až se cukr rozpustí.
Vychlaďte na pokojovou teplotu, přelijte do plastové uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku. Každou hodinu směs promíchejte velkou lžící, aby vznikly ledové krystaly. Proces opakujte tři až šestkrát. Teprve potom můžete granitu zavíčkovat a uskladnit v mrazáku delší dobu. Podávejte v kopečkách, ozdobené mátou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Horká čokoláda s chilli

    Nápoje 30 minut
  • Horká čokoláda s chilli papričkou

    Nápoje 15 minut
  • Koktejl margarita s melounovým ledem

    Nápoje 30 minut