×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Glazura z pomerančové kůry a bourbonu

Další recepty a články

Brusinková glazura k masu
Brusinková glazura k...
Brusinková glazura k masu
Brusinková glazura k masu
Avokádový dip
Avokádový dip
Avokádový dip
Avokádový dip

Glazura z pomerančové kůry a bourbonu

Co budete potřebovat

180 ml pomerančové šťávy
165 g tmavého třtinového cukru
60 ml bourbonu
1 lžíce pomerančové kůry
1 lžička polotučné hořčice

Jak na to?

V hrnci smíchejte 180 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 165 g tmavého třinového cukru, 60 ml bourbonu, 1 lžíci jemně strouhané pomerančové kůry, 1 lžičku polotučné hořčice a na slabém plameni zahřívejte 3 minuty nebo dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 12–15 minut, nebo dokud glazura nezhoustne.
Tip - Hodí se na hovězí a jehněčí maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Glazura z pomerančové kůry a bourbonu

Příloha Velmi snadné Americká Dipy, zálivky a marinády Grilování Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

180 ml pomerančové šťávy
165 g tmavého třtinového cukru
60 ml bourbonu
1 lžíce pomerančové kůry
1 lžička polotučné hořčice

Jak na to?

V hrnci smíchejte 180 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 165 g tmavého třinového cukru, 60 ml bourbonu, 1 lžíci jemně strouhané pomerančové kůry, 1 lžičku polotučné hořčice a na slabém plameni zahřívejte 3 minuty nebo dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 12–15 minut, nebo dokud glazura nezhoustne.
Tip - Hodí se na hovězí a jehněčí maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Brusinková glazura k masu
Brusinková glazura k masu
Brusinková glazura k masu
Brusinková glazura k masu
Avokádový dip
Avokádový dip
Avokádový dip
Avokádový dip

Inspirujte se podobnými recepty