Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Fíková bonboniéra

Fíková bonboniéra

Hebký fialovozelený plod skrývá pod slupkou lahodnou červenou dužinu. Na rozdíl od sušených fíků mají ty čerstvé méně cukru. Jsou šťavnaté s jemně nasládlou chutí, bohaté na bílkoviny, vitaminy a minerály.

Ingredience

200 g hořké čokolády (70 %)
10 čerstvých fíků
30 g strouhaného kokosu
30 g mandlí
30 g kustovnice čínské – goji
30 g nesolených pistácií
30 g sušených meruněk

Postup přípravy

1. V malém hrnci přiveďte vodu k varu. Stáhněte plamen, aby voda jen probublávala, a nad párou v misce rozpusťte nalámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Odstavte.
2. Omyté fíky nakrájejte na plátky silné asi 4 mm. Namáčejte je do poloviny v čokoládě a pokládejte na plochu vyloženou pečicím papírem.
3. Ihned posypte sušenými plody dle vlastní chuti a fantazie. Vložte na 3 hodiny do lednice.
4. Po ztuhnutí podávejte. Můžete vyskládat do krabičky na bonbony a darovat jako jedlý dárek.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty