
Fíková bonboniéra
Hebký fialovozelený plod skrývá pod slupkou lahodnou červenou dužinu. Na rozdíl od sušených fíků mají ty čerstvé méně cukru. Jsou šťavnaté s jemně nasládlou chutí, bohaté na bílkoviny, vitaminy a minerály.
Postup přípravy
1. V malém hrnci přiveďte vodu k varu. Stáhněte plamen, aby voda jen probublávala, a nad párou v misce rozpusťte nalámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Odstavte.
2. Omyté fíky nakrájejte na plátky silné asi 4 mm. Namáčejte je do poloviny v čokoládě a pokládejte na plochu vyloženou pečicím papírem.
3. Ihned posypte sušenými plody dle vlastní chuti a fantazie. Vložte na 3 hodiny do lednice.
4. Po ztuhnutí podávejte. Můžete vyskládat do krabičky na bonbony a darovat jako jedlý dárek.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod