
Dýňové medové máslo se skořicí

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 250 g
- Dýně Hokkaidó 250 g
- Vanilkový lusk 1 ks
- Med 4 plž
- Skořice mletá 3/4 člž
- Máslo 250 g
- Dýně Hokkaidó 250 g
- Vanilkový lusk 1 ks
- Med 4 plž
- Skořice mletá 3/4 člž
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 170°C. Dýni dejte na plech, přikryjte alobalem a upečte doměkka, potrvá to asi 30 minut. Odkrojte případné tvrdé kousky a dýni rozmixujte dohladka. Pyré nechte vychladnout.
- 2Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka. Přidejte skořici a lžíci dýňového pyré. Důkladně prošlehejte a každou půlminutu přidejte lžíci pyré – celkem ho bude stačit 6 lžic. Přimíchejte med a vanilku a našlehejte do nadýchaného krému. Naplňte jím nízké sklenice. Skladujte v lednici. Výborně chutná namazaný na čerstvé croissanty.
- 1Předehřejte troubu na 170°C. Dýni dejte na plech, přikryjte alobalem a upečte doměkka, potrvá to asi 30 minut. Odkrojte případné tvrdé kousky a dýni rozmixujte dohladka. Pyré nechte vychladnout.
- 2Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka. Přidejte skořici a lžíci dýňového pyré. Důkladně prošlehejte a každou půlminutu přidejte lžíci pyré – celkem ho bude stačit 6 lžic. Přimíchejte med a vanilku a našlehejte do nadýchaného krému. Naplňte jím nízké sklenice. Skladujte v lednici. Výborně chutná namazaný na čerstvé croissanty.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.