Dýňová laksa
Ingredience
sezamový olej | |
1 | lžíce kari pasty |
200 g | uvařené cizrny |
2 | stroužky česneku |
2 | lžíce strouhaného čerstvého zázvoru |
2 | jarní cibulky |
1 | chilli paprička |
500 g | modré dýně Hokkaido |
750 ml | zeleninového nebo kuřecího vývaru |
2 | lžíce sójové omáčky |
1 | lžíce rybí omáčky |
400 ml | kokosového mléka |
300 g | brokolice |
200 | vlasových rýžových nudlí |
hrst čerstvého koriandru | |
1 | lžíce nasekaných solených buráků |
1 | limeta |
Postup přípravy
Smíchejte dvě lžíce sezamového oleje s kari pastou. Přisypte cizrnu a promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte na půl hodiny péct na 180 °C. Nechte stranou na ozdobení polévky.
V hrnci rozehřejte olej a krátce na něm opečte nasekaný česnek, zázvor, cibulky a chilli. Přidejte nakrájenou dýni zbavenou slupky a semínek. Zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou, až dýně změkne.
Odeberte část polévky a většinu rozmixujte na krém. Vraťte všechnu polévku zpátky do hrnce a přilijte sójovou a rybí omáčku a kokosové mléko. Promíchejte, přidejte růžičky brokolice a vařte 10 minut do změknutí.
Rýžové nudle připravte podle návodu a rozdělte do misek. Přelijte polévkou, bohatě ozdobte koriandrem, opečenou cizrnou a nasekanými buráky. Podávejte s kouskem limety.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY