×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňová laksa

Další recepty a články

Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...

Dýňová laksa

Co budete potřebovat

sezamový olej
1 lžíce kari pasty
200 g uvařené cizrny
2 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
500 g modré dýně Hokkaido
750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
400 ml kokosového mléka
300 g brokolice
200 vlasových rýžových nudlí
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce nasekaných solených buráků
1 limeta

Jak na to?

Smíchejte dvě lžíce sezamového oleje s kari pastou. Přisypte cizrnu a promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte na půl hodiny péct na 180 °C. Nechte stranou na ozdobení polévky.
V hrnci rozehřejte olej a krátce na něm opečte nasekaný česnek, zázvor, cibulky a chilli. Přidejte nakrájenou dýni zbavenou slupky a semínek. Zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou, až dýně změkne.
Odeberte část polévky a většinu rozmixujte na krém. Vraťte všechnu polévku zpátky do hrnce a přilijte sójovou a rybí omáčku a kokosové mléko. Promíchejte, přidejte růžičky brokolice a vařte 10 minut do změknutí.
Rýžové nudle připravte podle návodu a rozdělte do misek. Přelijte polévkou, bohatě ozdobte koriandrem, opečenou cizrnou a nasekanými buráky. Podávejte s kouskem limety.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová laksa

Polévka Velmi snadné Polévky Bezlepkové Bez laktózy Podzimní slunce Magazín 9/2017 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

sezamový olej
1 lžíce kari pasty
200 g uvařené cizrny
2 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
500 g modré dýně Hokkaido
750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
400 ml kokosového mléka
300 g brokolice
200 vlasových rýžových nudlí
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce nasekaných solených buráků
1 limeta

Jak na to?

Smíchejte dvě lžíce sezamového oleje s kari pastou. Přisypte cizrnu a promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte na půl hodiny péct na 180 °C. Nechte stranou na ozdobení polévky.
V hrnci rozehřejte olej a krátce na něm opečte nasekaný česnek, zázvor, cibulky a chilli. Přidejte nakrájenou dýni zbavenou slupky a semínek. Zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou, až dýně změkne.
Odeberte část polévky a většinu rozmixujte na krém. Vraťte všechnu polévku zpátky do hrnce a přilijte sójovou a rybí omáčku a kokosové mléko. Promíchejte, přidejte růžičky brokolice a vařte 10 minut do změknutí.
Rýžové nudle připravte podle návodu a rozdělte do misek. Přelijte polévkou, bohatě ozdobte koriandrem, opečenou cizrnou a nasekanými buráky. Podávejte s kouskem limety.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...

Inspirujte se podobnými recepty