×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňová laksa
60 minut , Polévka , Velmi snadné , Polévky , Bezlepkové ,

Dýňová laksa

Co budu potřebovat

sezamový olej
1 lžíce kari pasty
200 g uvařené cizrny
2 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
500 g modré dýně Hokkaido
750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
400 ml kokosového mléka
300 g brokolice
200 vlasových rýžových nudlí
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce nasekaných solených buráků
1 limeta

Jak na to?

Smíchejte dvě lžíce sezamového oleje s kari pastou. Přisypte cizrnu a promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte na půl hodiny péct na 180 °C. Nechte stranou na ozdobení polévky.
V hrnci rozehřejte olej a krátce na něm opečte nasekaný česnek, zázvor, cibulky a chilli. Přidejte nakrájenou dýni zbavenou slupky a semínek. Zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou, až dýně změkne.
Odeberte část polévky a většinu rozmixujte na krém. Vraťte všechnu polévku zpátky do hrnce a přilijte sójovou a rybí omáčku a kokosové mléko. Promíchejte, přidejte růžičky brokolice a vařte 10 minut do změknutí.
Rýžové nudle připravte podle návodu a rozdělte do misek. Přelijte polévkou, bohatě ozdobte koriandrem, opečenou cizrnou a nasekanými buráky. Podávejte s kouskem limety.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

    Z jednoho hrnce 60 minut
  • Dýňové placičky

    Vegetariánské 30 minut
  • Dýňový koláč s kandovaným zázvorem

    Moučníky a koláče 60 minut