Kachnu omyjte, osušte, odřízněte přebytečný tuk u krku i biskupa a hodně ji ze všech stran osolte. Sůl vetřete i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujte a vložte do pekáčku. Podlijte ji mlékem – kachna bude díky tomu jemnější. Pekáček přiklopte a pečte sedm hodin při 90 °C. Pekáč s kachnou dejte až do předehřáté trouby – díky tepelnému nárazu se lépe udělá kůrka. 2. Zvyšte teplotu na 120 °C a stále přiklopenou kachnu pečte dalších pět hodin. Tuk neodebírejte.
2
Na poslední hodinu pekáč odklopte a kachnu potírejte medem smíchaným s částí výpeku. Podle potřeby zvyšte teplotu.
1
Kachnu omyjte, osušte, odřízněte přebytečný tuk u krku i biskupa a hodně ji ze všech stran osolte. Sůl vetřete i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujte a vložte do pekáčku. Podlijte ji mlékem – kachna bude díky tomu jemnější. Pekáček přiklopte a pečte sedm hodin při 90 °C. Pekáč s kachnou dejte až do předehřáté trouby – díky tepelnému nárazu se lépe udělá kůrka. 2. Zvyšte teplotu na 120 °C a stále přiklopenou kachnu pečte dalších pět hodin. Tuk neodebírejte.
2
Na poslední hodinu pekáč odklopte a kachnu potírejte medem smíchaným s částí výpeku. Podle potřeby zvyšte teplotu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!