
Dvanáctihodinová kachna

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Sůl
- Kachna celá 1,7 g
- Kmín celý
- Med 150 ml
- Sůl
- Kachna celá 1,7 g
- Kmín celý
- Med 150 ml
Příprava
- 1Kachnu omyjte, osušte, odřízněte přebytečný tuk u krku i biskupa a hodně ji ze všech stran osolte. Sůl vetřete i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujte a vložte do pekáčku. Podlijte ji mlékem – kachna bude díky tomu jemnější. Pekáček přiklopte a pečte sedm hodin při 90 °C. Pekáč s kachnou dejte až do předehřáté trouby – díky tepelnému nárazu se lépe udělá kůrka. 2. Zvyšte teplotu na 120 °C a stále přiklopenou kachnu pečte dalších pět hodin. Tuk neodebírejte.
- 2Na poslední hodinu pekáč odklopte a kachnu potírejte medem smíchaným s částí výpeku. Podle potřeby zvyšte teplotu.
- 1Kachnu omyjte, osušte, odřízněte přebytečný tuk u krku i biskupa a hodně ji ze všech stran osolte. Sůl vetřete i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujte a vložte do pekáčku. Podlijte ji mlékem – kachna bude díky tomu jemnější. Pekáček přiklopte a pečte sedm hodin při 90 °C. Pekáč s kachnou dejte až do předehřáté trouby – díky tepelnému nárazu se lépe udělá kůrka. 2. Zvyšte teplotu na 120 °C a stále přiklopenou kachnu pečte dalších pět hodin. Tuk neodebírejte.
- 2Na poslední hodinu pekáč odklopte a kachnu potírejte medem smíchaným s částí výpeku. Podle potřeby zvyšte teplotu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.