×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dvanáctihodinová kachna
nad 60 minut , Hlavní chod , Náročné , Česká ,

Dvanáctihodinová kachna

Co budu potřebovat

1 kachna AQ o hmotnosti cca 1700 g
sůl, kmín
150 ml medu

Jak na to?

1. Kachnu omyjte a osušte, odřízněte přebytky tuku u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolte zvenku i zevnitř. Posypte ji kmínem. Posaďte do pekáčku, mírně podlijte vodou, přiklopte a pečte šest hodin v troubě předehřáté na 90 °C.
2. Zvyšte teplotu na 120 °C a pečte dalších šest hodin. Opět přiklopené, s kachnou nic nedělejte, nepodlévejte ji. Teprve hodinu před koncem pečení kachnu odklopte, potřete medem a do konce pečení ji potírejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z pečených brambor

    Polévka nad 60 minut
  • Pomalu pečené kuřecí paličky

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Pomalu pečená krkovička

    Hlavní chod nad 60 minut