Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dušené hovězí se zeleninou

Dušené hovězí se zeleninou

Ingredience

500 g hovězí kýty
1 cibule
4 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
2 petržele
4 lžíce slunečnicového oleje
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
Sůl a pepř
380 ml drcených rajčat
100 ml hovězího vývaru nebo bujonu
400 g brambor

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 160 °C.
2. Maso nakrájejte na kostky, cibuli nadrobno, řapíkatý celer, mrkev a petržel na kousky.
3. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby opečte na oleji cibuli, přisypte maso a nechte zatáhnout. Vsypte koření, osolte a opepřete. Vmíchejte zeleninu a restujte 5 minut.
4. Přilijte rajčata a vývar, zakryjte a pečte 2 hodiny.
5. Oloupané brambory nakrájejte na plátky. Rovnoměrně vyskládejte na maso, osolte, opepřete a odkryté vraťte do trouby na dalších 30 minut. Pečte při teplotě 190 °C.
6. Podávejte v doprovodu červeného vína, ozdobené libovolnou zelenou natí nebo bylinkou.

Pomohl vám recept?
29hodnocení4

Další videorecepty