×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Durum kebab

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Durum kebab

Co budete potřebovat

400 g kuřecích zadních řízků
4 velké tortilly
Marináda
200 ml bílého jogurtu
3 stroužky česneku
1 lžička drcených semínek koriandru
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky římského kmínu
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžička soli
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
Náplň
Veggie bio hummus Nature's Promise
zelenina podle chuti – např. rajčata, krájený ledový salát, krouhané červené zelí, červená cibule
200 g hustého bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1–2 lžičky citronové šťávy
1/2 stroužku česneku
sůl, pepř
thajská chilli omáčka sriracha

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z jogurtu, oleje, citronové šťávy, nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Durum kebab

Hlavní chod Velmi snadné Orientální Maso Rajče , Chilli paprička Magazín 5/2018 Počet porcí: 4 kusy
Průměrné hodnocení 5 (7)
Tato pevně zabalená a zapečené rolka je ideální oběd či velká svačina do ruky, když jste zrovna na cestách a času není nazbyt. Dá se totiž dobře sníst „za běhu“ a nehrozí, že půlku jídla poztrácíte cestou. Prostě dokonalý street food jak má být!

Co budete potřebovat

400 g kuřecích zadních řízků
4 velké tortilly
Marináda
200 ml bílého jogurtu
3 stroužky česneku
1 lžička drcených semínek koriandru
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky římského kmínu
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžička soli
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
Náplň
Veggie bio hummus Nature's Promise
zelenina podle chuti – např. rajčata, krájený ledový salát, krouhané červené zelí, červená cibule
200 g hustého bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1–2 lžičky citronové šťávy
1/2 stroužku česneku
sůl, pepř
thajská chilli omáčka sriracha

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z jogurtu, oleje, citronové šťávy, nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty