×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Durum kebab

Další recepty a články

Hovězí madras
Hovězí madras
Hovězí madras
Hovězí madras

Durum kebab

Co budete potřebovat

400 g kuřecích zadních řízků
4 velké tortilly
Marináda
200 ml bílého jogurtu
3 stroužky česneku
1 lžička drcených semínek koriandru
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky římského kmínu
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžička soli
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
Náplň
Veggie bio hummus Nature's Promise
zelenina podle chuti – např. rajčata, krájený ledový salát, krouhané červené zelí, červená cibule
200 g hustého bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1–2 lžičky citronové šťávy
1/2 stroužku česneku
sůl, pepř
thajská chilli omáčka sriracha

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z jogurtu, oleje, citronové šťávy, nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Durum kebab

Hlavní chod Velmi snadné Orientální Maso Magazín 5/2018 Počet porcí: 4 kusy
Průměrné hodnocení 5 (4)
Tato pevně zabalená a zapečené rolka je ideální oběd či velká svačina do ruky, když jste zrovna na cestách a času není nazbyt. Dá se totiž dobře sníst „za běhu“ a nehrozí, že půlku jídla poztrácíte cestou. Prostě dokonalý street food jak má být!

Co budete potřebovat

400 g kuřecích zadních řízků
4 velké tortilly
Marináda
200 ml bílého jogurtu
3 stroužky česneku
1 lžička drcených semínek koriandru
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky římského kmínu
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžička soli
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
Náplň
Veggie bio hummus Nature's Promise
zelenina podle chuti – např. rajčata, krájený ledový salát, krouhané červené zelí, červená cibule
200 g hustého bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1–2 lžičky citronové šťávy
1/2 stroužku česneku
sůl, pepř
thajská chilli omáčka sriracha

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z jogurtu, oleje, citronové šťávy, nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Hovězí madras
Hovězí madras
Hovězí madras
Hovězí madras

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat