
Durum kebab
Ingredience
400 g | kuřecích zadních řízků |
4 | velké tortilly |
Marináda | |
---|---|
200 ml | bílého jogurtu |
3 | stroužky česneku |
1 | lžička drcených semínek koriandru |
2 | lžičky mleté papriky |
2 | lžičky římského kmínu |
2 | lžíce rajčatového pyré |
1 | lžička soli |
šťáva z poloviny citronu | |
2 | lžíce olivového oleje |
Náplň | |
Veggie bio hummus Nature's Promise | |
zelenina podle chuti – např. rajčata, krájený ledový salát, krouhané červené zelí, červená cibule | |
200 g | hustého bílého jogurtu |
1 | lžíce olivového oleje |
1–2 | lžičky citronové šťávy |
1/2 | stroužku česneku |
sůl, pepř | |
thajská chilli omáčka sriracha |
Postup přípravy
Smíchejte všechny ingredience na marinádu a potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z jogurtu, oleje, citronové šťávy, nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.