Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50 g hladké mouky
400 g lineckého těsta Albert
2 lžíce meruňkového džemu
80 g bílého fondánu
90 ml vodky
1 kapka růžového potravinářského barviva
1 kapka modrého potravinářského barviva
1 kapka žlutého potravinářského barviva

Postup přípravy

1. Na pomoučené desce vyválejte těsto na placku silnou 3 mm. Vykrojte vajíčka a pečte je v troubě předehřáté na 180 °C 8–10 minut dle velikosti a tvarů sušenek.

2. Po vychladnutí sušenky potřete tenkou vrstvou džemu a fondán rozválejte na placku silnou 2 mm.

3. Do 3 mističek rozdělte alkohol po 30 ml a do každé přidejte potravinářské barvivo. Promíchejte a štětcem pomalujte fondán. Nechte 15–20 minut schnout.

4. Po zaschnutí vykrojte z fondánu tvary vajíček a pokládejte fondán na sušenky pomazané džemem.

Pomohl vám recept?
11hodnocení3

Další videorecepty