Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Dršťková polévka z hlívy

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Dršťková polévka z hlívy

Co budete potřebovat

15 g sádla
1 cibule
400 g hlívy ústřičné
sůl, pepř
1 lžíce mleté sladké papriky
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sušené majoránky
2 stroužky česneku
30 g másla
30 g hladké mouky
1 snítka čerstvého tymiánu

Jak na to?

1. Na 10 g sádla zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, vmíchejte 3/4 množství na nudličky pokrájené hlívy, osolte, opepřete a restujte 5 minut. Poté zasypte paprikou, zalijte vývarem, okořeňte majoránkou, rozmělněným česnekem a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.

2. Na pánvi rozpusťte máslo, vsypte mouku a za stálého míchání prohřejte 4 minuty. Vzniklou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut vařte.

3. Pánev vytřete ubrouskem a rozpusťte 5 g sádla. Opékejte na něm zbylé houby 4–5 minut dozlatova. Osolte a opepřete.

4. Dršťkovou polévku z hlívy podávejte s opečenými houbami a čerstvým tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dršťková polévka z hlívy

Polévka Snadné Magazín 3/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (1)

Co budete potřebovat

15 g sádla
1 cibule
400 g hlívy ústřičné
sůl, pepř
1 lžíce mleté sladké papriky
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sušené majoránky
2 stroužky česneku
30 g másla
30 g hladké mouky
1 snítka čerstvého tymiánu

Jak na to?

1. Na 10 g sádla zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, vmíchejte 3/4 množství na nudličky pokrájené hlívy, osolte, opepřete a restujte 5 minut. Poté zasypte paprikou, zalijte vývarem, okořeňte majoránkou, rozmělněným česnekem a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.

2. Na pánvi rozpusťte máslo, vsypte mouku a za stálého míchání prohřejte 4 minuty. Vzniklou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut vařte.

3. Pánev vytřete ubrouskem a rozpusťte 5 g sádla. Opékejte na něm zbylé houby 4–5 minut dozlatova. Osolte a opepřete.

4. Dršťkovou polévku z hlívy podávejte s opečenými houbami a čerstvým tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty