ReceptyDomácí rumové pralinky s hruškou
Albert logoAlbert logo
  • Domácí rumové pralinky s hruškou

Domácí rumové pralinky s hruškou

Pokud hledáte luxusní a lahodný dezert, který ohromí vaše hosty, vyzkoušejte recept na domácí rumové pralinky s hruškou. Tento recept kombinuje bohatou chuť rumu s jemnou sladkostí hrušek, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Pralinky jsou ideální jako dárek nebo jako sladká tečka po večeři. Připravte si tyto pralinky a užijte si chvíle plné sladkého potěšení!
Domácí rumové pralinky s hruškou
Náročné
46-60 minut
4/5
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Hruška 1/2 ks
  • Rum 50 ml
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Mandle plátky 1 plž
  • Čokoláda hořká 350 g
  • Sůl
  • Štětec
  • Teploměr
  • Hruška 1/2 ks
  • Rum 50 ml
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Mandle plátky 1 plž
  • Čokoláda hořká 350 g
  • Sůl
  • Štětec
  • Teploměr

Příprava

1
Formu, ve které budete bonbony dělat, dejte nachladit do mrazáku. Hrušku oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na co nejjemnější kostičky. Zalijte v malém rendlíku rumem a pár minut poduste doměkka. Stáhněte stranou a nechte marinovat. Mandlové lupínky nakrájejte nadrobno.
2
Smetanu ke šlehání přiveďte v malém hrnci až téměř k bodu varu. Horkou ji ihned nalijte na polovinu nalámané čokolády a nechte dvě minuty stát. Pak rozmíchejte dohladka. Přidejte marinované hrušky i s rumem, mandle, špetku soli a nechte náplň úplně vychladnout.
3
Zbývající čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Zahřívejte opatrně a kontrolujte teplotu. Současně si poblíž připravte hrnec s ledovou vodou. Jakmile čokoláda začne dosahovat teploty 45 °C, přesuňte rendlík do studené lázně a prudce zchlaďte, aby teplota klesla na 26 °C. Celý postup ještě jednou zopakujte, tedy znovu rozehřejte čokoládu na 45 °C a potom rychle zchlaďte na 26  °C. Nyní je čokoláda připravená ke zpracování.
4
Z mrazáku vyndejte formu a každé místo na pralinku pečlivě pomocí štětce vymažte čokoládou. To bude vnější vrstva bonbonu, raději udělejte několik vrstev, aby neměla trhlinky. Pracujte rychle, protože ve vychlazené formě čokoláda rychle tuhne.
5
Čokoládovou náplň přesuňte do cukrářského kornoutu, naplňte do formiček vymazaných čokoládou a na povrchu uhlaďte. Dávejte pozor, aby vám při plnění zůstaly alespoň 2–3 mm na spodní vrstvu. Nakonec pralinky uzavřete silnou vrstvou čokolády. Pokud používáte pevnou formu (nikoli silikon), je po dokončení vhodné formou několikrát udeřit o stůl, aby byla čokoláda dobře vtlačená. Předejdete tím také tvoření bublinek a prasklinek na povrchu. Pak dejte zamrazit.
6
Ostrým nožem odřízněte kapky a cákance z formy a pralinky vyklopte.
1
Formu, ve které budete bonbony dělat, dejte nachladit do mrazáku. Hrušku oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na co nejjemnější kostičky. Zalijte v malém rendlíku rumem a pár minut poduste doměkka. Stáhněte stranou a nechte marinovat. Mandlové lupínky nakrájejte nadrobno.
2
Smetanu ke šlehání přiveďte v malém hrnci až téměř k bodu varu. Horkou ji ihned nalijte na polovinu nalámané čokolády a nechte dvě minuty stát. Pak rozmíchejte dohladka. Přidejte marinované hrušky i s rumem, mandle, špetku soli a nechte náplň úplně vychladnout.
3
Zbývající čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Zahřívejte opatrně a kontrolujte teplotu. Současně si poblíž připravte hrnec s ledovou vodou. Jakmile čokoláda začne dosahovat teploty 45 °C, přesuňte rendlík do studené lázně a prudce zchlaďte, aby teplota klesla na 26 °C. Celý postup ještě jednou zopakujte, tedy znovu rozehřejte čokoládu na 45 °C a potom rychle zchlaďte na 26  °C. Nyní je čokoláda připravená ke zpracování.
4
Z mrazáku vyndejte formu a každé místo na pralinku pečlivě pomocí štětce vymažte čokoládou. To bude vnější vrstva bonbonu, raději udělejte několik vrstev, aby neměla trhlinky. Pracujte rychle, protože ve vychlazené formě čokoláda rychle tuhne.
5
Čokoládovou náplň přesuňte do cukrářského kornoutu, naplňte do formiček vymazaných čokoládou a na povrchu uhlaďte. Dávejte pozor, aby vám při plnění zůstaly alespoň 2–3 mm na spodní vrstvu. Nakonec pralinky uzavřete silnou vrstvou čokolády. Pokud používáte pevnou formu (nikoli silikon), je po dokončení vhodné formou několikrát udeřit o stůl, aby byla čokoláda dobře vtlačená. Předejdete tím také tvoření bublinek a prasklinek na povrchu. Pak dejte zamrazit.
6
Ostrým nožem odřízněte kapky a cákance z formy a pralinky vyklopte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 4 dny

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 11 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 4 dny

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 4 dny

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 4 dny

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 11 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

    ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

    V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.