×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí rumové pralinky s hruškou

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Domácí rumové pralinky s hruškou

Co budete potřebovat

½ hrušky
50 ml třtinového rumu Božkov Republica Exclusive
1 lžíce mandlových lupínků
100 ml smetany ke šlehání
350 g kvalitní minimálně 60% hořké čokolády
špetka soli
Vybavení pro výrobu pralinek
forma na bonbony – vystačíte si pro zjednodušení také s tvořítky na led nebo i s papírovými košíčky v nejmenší velikosti
kuchyňský teploměr
čistý široký štětec

Jak na to?

Formu, ve které budete bonbony dělat, dejte nachladit do mrazáku. Hrušku oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na co nejjemnější kostičky. Zalijte v malém rendlíku rumem a pár minut poduste doměkka. Stáhněte stranou a nechte marinovat. Mandlové lupínky nakrájejte nadrobno.
Smetanu ke šlehání přiveďte v malém hrnci až téměř k bodu varu. Horkou ji ihned nalijte na polovinu nalámané čokolády a nechte dvě minuty stát. Pak rozmíchejte dohladka. Přidejte marinované hrušky i s rumem, mandle, špetku soli a nechte náplň úplně vychladnout.
Zbývající čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Zahřívejte opatrně a kontrolujte teplotu. Současně si poblíž připravte hrnec s ledovou vodou. Jakmile čokoláda začne dosahovat teploty 45 °C, přesuňte rendlík do studené lázně a prudce zchlaďte, aby teplota klesla na 26 °C. Celý postup ještě jednou zopakujte, tedy znovu rozehřejte čokoládu na 45 °C a potom rychle zchlaďte na 26  °C. Nyní je čokoláda připravená ke zpracování.
Z mrazáku vyndejte formu a každé místo na pralinku pečlivě pomocí štětce vymažte čokoládou. To bude vnější vrstva bonbonu, raději udělejte několik vrstev, aby neměla trhlinky. Pracujte rychle, protože ve vychlazené formě čokoláda rychle tuhne.
Čokoládovou náplň přesuňte do cukrářského kornoutu, naplňte do formiček vymazaných čokoládou a na povrchu uhlaďte. Dávejte pozor, aby vám při plnění zůstaly alespoň 2–3 mm na spodní vrstvu. Nakonec pralinky uzavřete silnou vrstvou čokolády. Pokud používáte pevnou formu (nikoli silikon), je po dokončení vhodné formou několikrát udeřit o stůl, aby byla čokoláda dobře vtlačená. Předejdete tím také tvoření bublinek a prasklinek na povrchu. Pak dejte zamrazit.
Ostrým nožem odřízněte kapky a cákance z formy a pralinky vyklopte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí rumové pralinky s hruškou

Dezert Náročné Vegetariánské Magazín 10/2018 Počet porcí: 20 pralinek
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

½ hrušky
50 ml třtinového rumu Božkov Republica Exclusive
1 lžíce mandlových lupínků
100 ml smetany ke šlehání
350 g kvalitní minimálně 60% hořké čokolády
špetka soli
Vybavení pro výrobu pralinek
forma na bonbony – vystačíte si pro zjednodušení také s tvořítky na led nebo i s papírovými košíčky v nejmenší velikosti
kuchyňský teploměr
čistý široký štětec

Jak na to?

Formu, ve které budete bonbony dělat, dejte nachladit do mrazáku. Hrušku oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na co nejjemnější kostičky. Zalijte v malém rendlíku rumem a pár minut poduste doměkka. Stáhněte stranou a nechte marinovat. Mandlové lupínky nakrájejte nadrobno.
Smetanu ke šlehání přiveďte v malém hrnci až téměř k bodu varu. Horkou ji ihned nalijte na polovinu nalámané čokolády a nechte dvě minuty stát. Pak rozmíchejte dohladka. Přidejte marinované hrušky i s rumem, mandle, špetku soli a nechte náplň úplně vychladnout.
Zbývající čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Zahřívejte opatrně a kontrolujte teplotu. Současně si poblíž připravte hrnec s ledovou vodou. Jakmile čokoláda začne dosahovat teploty 45 °C, přesuňte rendlík do studené lázně a prudce zchlaďte, aby teplota klesla na 26 °C. Celý postup ještě jednou zopakujte, tedy znovu rozehřejte čokoládu na 45 °C a potom rychle zchlaďte na 26  °C. Nyní je čokoláda připravená ke zpracování.
Z mrazáku vyndejte formu a každé místo na pralinku pečlivě pomocí štětce vymažte čokoládou. To bude vnější vrstva bonbonu, raději udělejte několik vrstev, aby neměla trhlinky. Pracujte rychle, protože ve vychlazené formě čokoláda rychle tuhne.
Čokoládovou náplň přesuňte do cukrářského kornoutu, naplňte do formiček vymazaných čokoládou a na povrchu uhlaďte. Dávejte pozor, aby vám při plnění zůstaly alespoň 2–3 mm na spodní vrstvu. Nakonec pralinky uzavřete silnou vrstvou čokolády. Pokud používáte pevnou formu (nikoli silikon), je po dokončení vhodné formou několikrát udeřit o stůl, aby byla čokoláda dobře vtlačená. Předejdete tím také tvoření bublinek a prasklinek na povrchu. Pak dejte zamrazit.
Ostrým nožem odřízněte kapky a cákance z formy a pralinky vyklopte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat