Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4–5 plodů manga
125 ml salka
1 sáček (50 g) želatinového ztužovače zastudena pro přípravu šlehačkových dortů a ovocného pyré
50 g cukru
slunečnicový olej na vymazání formiček
pár kapek limetkové šťávy
plátky čerstvého manga a okvětní lístky chryzantémy na ozdobu

Postup přípravy

1) Dužinu ze 4 až 5 plodů manga rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, abyste získali 375 ml mangového pyré. To smíchejte se salkem. Vznikne tak hmota o váze do 700 g.

2) Ztužovač nasypte podle návodu na obalu do větší misky, přidejte 100 ml vlažné vody a metličkou půl minuty prošlehávejte. Pak ihned po částech přidávejte pyré. Vše promíchejte, oslaďte a nalijte do čtyřech formiček vymazaných olejem. Dna formiček můžete vyložit kolečky pečicího papíru.

3) Dejte minimálně na 3 hodiny chladit. Pak vložte formičky na chvíli do horké vody (nesmí přesahovat přes okraj), vyklopte mangový pudink a podávejte pokapaný šťávou z limetky, ozdobený plátky manga a okvětními lístky.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty