Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí mangový puding

Další recepty a články

Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Lassí z manga
Lassí z manga
Lassí z manga
Lassí z manga
Sladká dýně se zmrzlinou
Sladká dýně se...
Sladká dýně se zmrzlinou
Sladká dýně se zmrzlinou

Domácí mangový puding

Tip do kuchyně

 

Přidáte-li do základní hmoty kapku bílého rumu, vznikne vám svkělý alkoholický dezert. Ale pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

4–5 plodů manga
125 ml salka
1 sáček (50 g) želatinového ztužovače zastudena pro přípravu šlehačkových dortů a ovocného pyré
50 g cukru
slunečnicový olej na vymazání formiček
pár kapek limetkové šťávy
plátky čerstvého manga a okvětní lístky chryzantémy na ozdobu

Jak na to?

1) Dužinu ze 4 až 5 plodů manga rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, abyste získali 375 ml mangového pyré. To smíchejte se salkem. Vznikne tak hmota o váze do 700 g.

2) Ztužovač nasypte podle návodu na obalu do větší misky, přidejte 100 ml vlažné vody a metličkou půl minuty prošlehávejte. Pak ihned po částech přidávejte pyré. Vše promíchejte, oslaďte a nalijte do čtyřech formiček vymazaných olejem. Dna formiček můžete vyložit kolečky pečicího papíru.

3) Dejte minimálně na 3 hodiny chladit. Pak vložte formičky na chvíli do horké vody (nesmí přesahovat přes okraj), vyklopte mangový pudink a podávejte pokapaný šťávou z limetky, ozdobený plátky manga a okvětními lístky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí mangový puding

Dezert Velmi snadné Orientální Sladká jídla Párty Mražení a zachlazování Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Přidáte-li do základní hmoty kapku bílého rumu, vznikne vám svkělý alkoholický dezert. Ale pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

4–5 plodů manga
125 ml salka
1 sáček (50 g) želatinového ztužovače zastudena pro přípravu šlehačkových dortů a ovocného pyré
50 g cukru
slunečnicový olej na vymazání formiček
pár kapek limetkové šťávy
plátky čerstvého manga a okvětní lístky chryzantémy na ozdobu

Jak na to?

1) Dužinu ze 4 až 5 plodů manga rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, abyste získali 375 ml mangového pyré. To smíchejte se salkem. Vznikne tak hmota o váze do 700 g.

2) Ztužovač nasypte podle návodu na obalu do větší misky, přidejte 100 ml vlažné vody a metličkou půl minuty prošlehávejte. Pak ihned po částech přidávejte pyré. Vše promíchejte, oslaďte a nalijte do čtyřech formiček vymazaných olejem. Dna formiček můžete vyložit kolečky pečicího papíru.

3) Dejte minimálně na 3 hodiny chladit. Pak vložte formičky na chvíli do horké vody (nesmí přesahovat přes okraj), vyklopte mangový pudink a podávejte pokapaný šťávou z limetky, ozdobený plátky manga a okvětními lístky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Lassí z manga
Lassí z manga
Lassí z manga
Lassí z manga
Sladká dýně se zmrzlinou
Sladká dýně se zmrzlinou
Sladká dýně se zmrzlinou
Sladká dýně se zmrzlinou

Inspirujte se podobnými recepty