Domácí ocet z ovocných slupek
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Ve vlažné filtrované vodě rozmíchejte med.
2. Jádřince, odřezky a slupky z ovoce nasekejte nahrubo, vyskládejte je do 5l sklenice a přelijte medovou vodou tak, aby vše bylo zcela ponořené. Sklenici překryjte plátýnkem a nechte fermentovat (kvasit) při pokojové teplotě mimo přímé slunce.
3. Jednou denně promíchejte. Přibližně za 10 dní tekutina ztmavne. Ovoce sceďte a šťávu přelijte do čisté sklenice. Nechte ještě 2–3 týdny kvasit. Pravidelně promíchávejte a ochutnávejte.
4. Jakmile vám ocet chutná, přeceďte jej přes jemné sítko nebo plátýnko, rozlijte do čistých lahví, zazátkujte a uložte do chladu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí ocet z ovocných slupek
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Ve vlažné filtrované vodě rozmíchejte med.
2. Jádřince, odřezky a slupky z ovoce nasekejte nahrubo, vyskládejte je do 5l sklenice a přelijte medovou vodou tak, aby vše bylo zcela ponořené. Sklenici překryjte plátýnkem a nechte fermentovat (kvasit) při pokojové teplotě mimo přímé slunce.
3. Jednou denně promíchejte. Přibližně za 10 dní tekutina ztmavne. Ovoce sceďte a šťávu přelijte do čisté sklenice. Nechte ještě 2–3 týdny kvasit. Pravidelně promíchávejte a ochutnávejte.
4. Jakmile vám ocet chutná, přeceďte jej přes jemné sítko nebo plátýnko, rozlijte do čistých lahví, zazátkujte a uložte do chladu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio