Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 l filtrované vody
180 ml medu
2 kg jablek
2 kg hrušek

Postup přípravy

1. Ve vlažné filtrované vodě rozmíchejte med.

2. Jádřince, odřezky a slupky z ovoce nasekejte nahrubo, vyskládejte je do 5l sklenice a přelijte medovou vodou tak, aby vše bylo zcela ponořené. Sklenici překryjte plátýnkem a nechte fermentovat (kvasit) při pokojové teplotě mimo přímé slunce.

3. Jednou denně promíchejte. Přibližně za 10 dní tekutina ztmavne. Ovoce sceďte a šťávu přelijte do čisté sklenice. Nechte ještě 2–3 týdny kvasit. Pravidelně promíchávejte a ochutnávejte.

4. Jakmile vám ocet chutná, přeceďte jej přes jemné sítko nebo plátýnko, rozlijte do čistých lahví, zazátkujte a uložte do chladu.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty