Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Domácí ocet z ovocných slupek

Další recepty a články

Jak vyrobit domácí dýňové...
Jak vyrobit domácí...
Jak vyrobit domácí dýňové...
Jak vyrobit domácí dýňové...
Jak vyrobit domácí rozmarýnový...
Jak vyrobit domácí...
Jak vyrobit domácí rozmarýnový...
Jak vyrobit domácí rozmarýnový...
Šafránová domácí majonéza
Šafránová domácí...
Šafránová domácí majonéza
Šafránová domácí majonéza
Wasabi domácí majonéza
Wasabi domácí...
Wasabi domácí majonéza
Wasabi domácí majonéza

Domácí ocet z ovocných slupek

Co budete potřebovat

3 l filtrované vody
180 ml medu
2 kg jablek
2 kg hrušek

Jak na to?

1. Ve vlažné filtrované vodě rozmíchejte med.

2. Jádřince, odřezky a slupky z ovoce nasekejte nahrubo, vyskládejte je do 5l sklenice a přelijte medovou vodou tak, aby vše bylo zcela ponořené. Sklenici překryjte plátýnkem a nechte fermentovat (kvasit) při pokojové teplotě mimo přímé slunce.

3. Jednou denně promíchejte. Přibližně za 10 dní tekutina ztmavne. Ovoce sceďte a šťávu přelijte do čisté sklenice. Nechte ještě 2–3 týdny kvasit. Pravidelně promíchávejte a ochutnávejte.

4. Jakmile vám ocet chutná, přeceďte jej přes jemné sítko nebo plátýnko, rozlijte do čistých lahví, zazátkujte a uložte do chladu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí ocet z ovocných slupek

Dochucovadlo Velmi snadné Neplýtvání Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 11/2020 Počet porcí: 5 l
(0)

Co budete potřebovat

3 l filtrované vody
180 ml medu
2 kg jablek
2 kg hrušek

Jak na to?

1. Ve vlažné filtrované vodě rozmíchejte med.

2. Jádřince, odřezky a slupky z ovoce nasekejte nahrubo, vyskládejte je do 5l sklenice a přelijte medovou vodou tak, aby vše bylo zcela ponořené. Sklenici překryjte plátýnkem a nechte fermentovat (kvasit) při pokojové teplotě mimo přímé slunce.

3. Jednou denně promíchejte. Přibližně za 10 dní tekutina ztmavne. Ovoce sceďte a šťávu přelijte do čisté sklenice. Nechte ještě 2–3 týdny kvasit. Pravidelně promíchávejte a ochutnávejte.

4. Jakmile vám ocet chutná, přeceďte jej přes jemné sítko nebo plátýnko, rozlijte do čistých lahví, zazátkujte a uložte do chladu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jak vyrobit domácí dýňové...
Jak vyrobit domácí dýňové...
Jak vyrobit domácí dýňové...
Jak vyrobit domácí dýňové...
Jak vyrobit domácí rozmarýnový...
Jak vyrobit domácí rozmarýnový...
Jak vyrobit domácí rozmarýnový...
Jak vyrobit domácí rozmarýnový...
Šafránová domácí majonéza
Šafránová domácí majonéza
Šafránová domácí majonéza
Šafránová domácí majonéza
Wasabi domácí majonéza
Wasabi domácí majonéza
Wasabi domácí majonéza
Wasabi domácí majonéza

Inspirujte se podobnými recepty