Domácí malinový sirup
Ingredience
800 g | čerstvých malin |
1 l | vody |
400 g | třtinového cukru |
1 | citron |
Postup přípravy
1. Maliny dobře omyjte a vsypte do hrnce. Zalijte je vodou a přiveďte k varu. Plamen pak stáhněte a nechte vše pomalu vařit zhruba 20 minut. Průběžně odebírejte vzniklou pěnu z hladiny.
2. Po 20 minutách sceďte maliny přes jemné sítko do druhého hrnce, ve kterém sirup dovaříte. Vezměte lžíci a převařené maliny ještě trochu pomačkejte, abyste z nich dostali více šťávy.
3. Do šťávy přisypte cukr a citronovou šťávu.
Opět směs přiveďte k varu a nechte pomalu probublávat. Takto vařte zhruba 5 minut, až se cukr kompletně rozpustí. Lžící seberte všechnu pěnu z hladiny tak, aby vám zbyl čistý sirup.
4. Sirup nechte vychladnout a přelijte ho do
ozdobné uzavíratelné lahve. Láhev dobře uzavřete.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY