
Domácí malinový sirup
Sirup můžete použít různými způsoby. Jako topping na lívance, palačinky, pudink nebo si z něj jednoduše udělejte osvěžující letní šťávu.
Postup přípravy
1. Maliny dobře omyjte a vsypte do hrnce. Zalijte je vodou a přiveďte k varu. Plamen pak stáhněte a nechte vše pomalu vařit zhruba 20 minut. Průběžně odebírejte vzniklou pěnu z hladiny.
2. Po 20 minutách sceďte maliny přes jemné sítko do druhého hrnce, ve kterém sirup dovaříte. Vezměte lžíci a převařené maliny ještě trochu pomačkejte, abyste z nich dostali více šťávy.
3. Do šťávy přisypte cukr a citronovou šťávu.
Opět směs přiveďte k varu a nechte pomalu probublávat. Takto vařte zhruba 5 minut, až se cukr kompletně rozpustí. Lžící seberte všechnu pěnu z hladiny tak, aby vám zbyl čistý sirup.
4. Sirup nechte vychladnout a přelijte ho do
ozdobné uzavíratelné lahve. Láhev dobře uzavřete.
Pomohl vám recept?
49hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod