Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí malinový sirup

Domácí malinový sirup

Sirup můžete použít různými způsoby. Jako topping na lívance, palačinky, pudink nebo si z něj jednoduše udělejte osvěžující letní šťávu.

Ingredience

800 g čerstvých malin
1 l vody
400 g třtinového cukru
1 citron

Postup přípravy

1. Maliny dobře omyjte a vsypte do hrnce. Zalijte je vodou a přiveďte k varu. Plamen pak stáhněte a nechte vše pomalu vařit zhruba 20 minut. Průběžně odebírejte vzniklou pěnu z hladiny.

2. Po 20 minutách sceďte maliny přes jemné sítko do druhého hrnce, ve kterém sirup dovaříte. Vezměte lžíci a převařené maliny ještě trochu pomačkejte, abyste z nich dostali více šťávy.

3. Do šťávy přisypte cukr a citronovou šťávu.
Opět směs přiveďte k varu a nechte pomalu probublávat. Takto vařte zhruba 5 minut, až se cukr kompletně rozpustí. Lžící seberte všechnu pěnu z hladiny tak, aby vám zbyl čistý sirup.

4. Sirup nechte vychladnout a přelijte ho do
ozdobné uzavíratelné lahve. Láhev dobře uzavřete.

Pomohl vám recept?
49hodnocení3

Další videorecepty