×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí hranolky z trouby
60 minut , Snadné ,

Domácí hranolky z trouby

Co budu potřebovat

3–4 velké brambory s červenou slupkou,
odrhnuté kartáčkem
olivový olej
sůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Brambory nakrájejte po jejich delší straně na hranolky. Opláchněte je vodou a důkladně osušte v utěrce.
Dva plechy vyložte pečicím papírem, nasypte na ně hranolky a vydatně je pokapejte olejem. Důkladně hranolky promíchejte, aby byly ze všech stran omaštěné olejem.
Pečlivě je rozložte do jedné vrstvy a pečte 25–35 minut dokřupava. Osolte je a podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborový salát s okurkou a koprem

    Saláty 45 minut
  • Bulgur s avokádem a rajčaty

    Hlavní chod 30 minut
  • Burger s trhaným vepřovým

    Maso 60 minut