×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Domácí granola

Další recepty a články

Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...

Domácí granola

Co budete potřebovat

500 g ovesných vloček
150 g lehce nasekaných Bio mandlí Nature's Promise
100 g slunečnicových semínek
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého kardamonu
50 g kokosových vloček
150 ml kokosového oleje
7 lžic agávového sirupu
50 g mrazem sušených malin
25 g mrazem sušených jahod

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C.
V míse smíchejte všechny suché ingredience kromě malin a jahod, přidejte rozpuštěný kokosový olej, sirup a dobře promíchejte.
Poté směs vysypte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Granolu pečte 30 minut, v polovině pečení ji promíchejte.
Po upečení vmíchejte do směsi maliny a jahody. Nechte vychladnout a teprve potom přemístěte do uzavíratelné nádoby.
Podávejte s mlékem nebo jogurtem, případně čerstvým ovocem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí granola

Snídaně Velmi snadné Sladká jídla Něco lehkého Bez laktózy Veganské Vegetariánské Magazín 1/2018 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 5 (1)
Příprava domácí granoly zabere o něco více času, zato si ale můžete ingredience sami pečlivě vybrat. Také obsah přidaných cukrů tak máte plně pod kontrolou.

Co budete potřebovat

500 g ovesných vloček
150 g lehce nasekaných Bio mandlí Nature's Promise
100 g slunečnicových semínek
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého kardamonu
50 g kokosových vloček
150 ml kokosového oleje
7 lžic agávového sirupu
50 g mrazem sušených malin
25 g mrazem sušených jahod

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C.
V míse smíchejte všechny suché ingredience kromě malin a jahod, přidejte rozpuštěný kokosový olej, sirup a dobře promíchejte.
Poté směs vysypte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Granolu pečte 30 minut, v polovině pečení ji promíchejte.
Po upečení vmíchejte do směsi maliny a jahody. Nechte vychladnout a teprve potom přemístěte do uzavíratelné nádoby.
Podávejte s mlékem nebo jogurtem, případně čerstvým ovocem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...

Inspirujte se podobnými recepty