Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 plát listového těsta
mouka
1 plát křehkého těsta
1 vejce
200 g čokolády (max. 50%)
150–200 g nasekaných lískových oříšků a mandlí (oříšky neloupané, mandle ano)
jahodová marmeláda

Postup přípravy

Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku. Na něj položte rozmotané křehké těsto. To bývá obvykle kulaté, tedy jej roztáhněte po celé ploše obdélníku listového těsta. Přitlačte je k sobě a pak nakrájejte na 6 čtverců a každý potřete lehce našlehaným vajíčkem. Posypejte nasekanou čokoládou a zarolujte napříč od jednoho rohu k druhému. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete zbylým vejcem a posypejte ořechy a mandlemi. Při teplotě 220 °C pečte asi 10–12 minut nebo dokud se rohlíčky nenafouknou a nezezlátnou. Podávejte s marmeládou.
Tip: Zabalte dovnitř sýr a slaninu a posypte semínky. Slaná verze je taky výtečná.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty