×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí čokoládové rohlíčky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Domácí čokoládové rohlíčky

Co budete potřebovat

1 plát listového těsta
mouka
1 plát křehkého těsta
1 vejce
200 g čokolády (max. 50%)
150–200 g nasekaných lískových oříšků a mandlí (oříšky neloupané, mandle ano)
jahodová marmeláda

Jak na to?

Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku. Na něj položte rozmotané křehké těsto. To bývá obvykle kulaté, tedy jej roztáhněte po celé ploše obdélníku listového těsta. Přitlačte je k sobě a pak nakrájejte na 6 čtverců a každý potřete lehce našlehaným vajíčkem. Posypejte nasekanou čokoládou a zarolujte napříč od jednoho rohu k druhému. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete zbylým vejcem a posypejte ořechy a mandlemi. Při teplotě 220 °C pečte asi 10–12 minut nebo dokud se rohlíčky nenafouknou a nezezlátnou. Podávejte s marmeládou.
Tip: Zabalte dovnitř sýr a slaninu a posypte semínky. Slaná verze je taky výtečná.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí čokoládové rohlíčky

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 plát listového těsta
mouka
1 plát křehkého těsta
1 vejce
200 g čokolády (max. 50%)
150–200 g nasekaných lískových oříšků a mandlí (oříšky neloupané, mandle ano)
jahodová marmeláda

Jak na to?

Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku. Na něj položte rozmotané křehké těsto. To bývá obvykle kulaté, tedy jej roztáhněte po celé ploše obdélníku listového těsta. Přitlačte je k sobě a pak nakrájejte na 6 čtverců a každý potřete lehce našlehaným vajíčkem. Posypejte nasekanou čokoládou a zarolujte napříč od jednoho rohu k druhému. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete zbylým vejcem a posypejte ořechy a mandlemi. Při teplotě 220 °C pečte asi 10–12 minut nebo dokud se rohlíčky nenafouknou a nezezlátnou. Podávejte s marmeládou.
Tip: Zabalte dovnitř sýr a slaninu a posypte semínky. Slaná verze je taky výtečná.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty