Domácí cibulový chléb

Náročné Příloha Magazín 10/2010
Náročné Příloha Magazín 10/2010

Ingredience

3 vetší lžíce másla + navíc
1 cibule, nasekaná najemno
4 hrnky pšeničné chlebové mouky
1,5 lžičky instantního droždí
1 lžička mletých hořčičných semínek
1,5 hrnku nastrouhaného zralého čedaru nebo eidamu
2/3 hrnku vlažného mléka
20 kostiček čedaru nebo eidamu
sůl a mletý černý pepř

Postup přípravy

Čerstvé pečivo doma nesmí chybět. A co kdybyste si upekli čerstvý domácí chleba? Zde je recept na cibulový chleba pečený v troubě.

1) Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.

2) V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.

3) Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.

4) Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.

5) Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.

6) Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.

7) Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.

8) Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.

9) Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.

10) Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.

Pomohl vám recept?
14hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky