Domácí cibulový chléb
Co budete potřebovat
Jak na to?
Čerstvé pečivo doma nesmí chybět. A co kdybyste si upekli čerstvý domácí chleba? Zde je recept na cibulový chleba pečený v troubě.
1) Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.
2) V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.
3) Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.
4) Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.
5) Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.
6) Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.
7) Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.
8) Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.
9) Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.
10) Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí cibulový chléb
Co budete potřebovat
Jak na to?
Čerstvé pečivo doma nesmí chybět. A co kdybyste si upekli čerstvý domácí chleba? Zde je recept na cibulový chleba pečený v troubě.
1) Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.
2) V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.
3) Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.
4) Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.
5) Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.
6) Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.
7) Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.
8) Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.
9) Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.
10) Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio