×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí cibulový chléb

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Domácí cibulový chléb

Tip do kuchyně

 

Chléb můžete před pečením posypat ještě kmínem, který doladí celkovou chuť chleba.

Co budete potřebovat

3 vetší lžíce másla + navíc
1 cibule, nasekaná najemno
4 hrnky pšeničné chlebové mouky
1,5 lžičky instantního droždí
1 lžička mletých hořčičných semínek
1,5 hrnku nastrouhaného zralého čedaru nebo eidamu
2/3 hrnku vlažného mléka
20 kostiček čedaru nebo eidamu
sůl a mletý černý pepř

Jak na to?

Čerstvé pečivo doma nesmí chybět. A co kdybyste si upekli čerstvý domácí chleba? Zde je recept na cibulový chleba pečený v troubě.

1) Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.

2) V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.

3) Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.

4) Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.

5) Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.

6) Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.

7) Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.

8) Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.

9) Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.

10) Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí cibulový chléb

Příloha Náročné Česká Pečení Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Chléb můžete před pečením posypat ještě kmínem, který doladí celkovou chuť chleba.

Co budete potřebovat

3 vetší lžíce másla + navíc
1 cibule, nasekaná najemno
4 hrnky pšeničné chlebové mouky
1,5 lžičky instantního droždí
1 lžička mletých hořčičných semínek
1,5 hrnku nastrouhaného zralého čedaru nebo eidamu
2/3 hrnku vlažného mléka
20 kostiček čedaru nebo eidamu
sůl a mletý černý pepř

Jak na to?

Čerstvé pečivo doma nesmí chybět. A co kdybyste si upekli čerstvý domácí chleba? Zde je recept na cibulový chleba pečený v troubě.

1) Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.

2) V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.

3) Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.

4) Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.

5) Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.

6) Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.

7) Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.

8) Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.

9) Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.

10) Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty