Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí cappuccino

Domácí cappuccino

Cappuccino připravíte jednoduše ručním našleháním pěny ve french pressu. Tak směle do toho!

Ingredience

600 ml plnotučného mléka
60 g kávy Perla Superiore Italian roast Firenze
500 ml vody

Postup přípravy

1. Do kastrůlku nalijte 600 ml plnotučného mléka a za občasného míchání nechte nahřát na teplotu 65 °C.

2. Kávu připravte v moka konvičce nebo jiným způsobem. Až uslyšíte konvičku bublat, stáhněte z plamene a nechte odstát 2 minuty. Výsledná káva by měla být hustší, než kdybyste konvičku nechali vřít déle. Připravte si 4 šálky o objemu cca 180 ml, do nichž kávu přelijte rovným dílem.

3. Ohřáté mléko přelijte do french pressu a nasaďte jeho vrchní část se sítkem. Rychle pohybujte sítkem nahoru a dolů a mléko takto šlehejte, dokud nezhoustne. Výsledná mléčná pěna by měla být lesklá a hustá tak akorát, aby byla stále dost tekutá.

4. Mléčnou pěnu můžete z french pressu nalít rovnou do šálků krouživým pohybem, aby se dobře promíchala s kávou. Dle své chuti posypte pěnu skořicí přes připravenou šablonku srdce nebo jiného obrazce dle fantazie. A domácí cappuccino je hotové.

Pomohl vám recept?
10hodnocení5

Další videorecepty