×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí italská bageta s majonézou

Další recepty a články

Základní těsto na pizzu
Základní těsto na...
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou...
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou a olivami
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s...
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s mozzarellou

Domácí italská bageta s majonézou

Tip do kuchyně

 

Jako italský salám doporučujeme použít mortadellu, která je krásně jemná. Stejně tak sýr mozzarellu můžete zaměnit za hoblinky parmazánu. Chutě se vám ihned trochu obmění. Inspiraci a další italské recepty najdete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

4 středně velké světlé bagety
italské salámy a šunky podle chuti (1 balení salámu, 1 balení prosciutta)
1 mozzarella
4 hrsti rukoly AQ
Na pažitkovou majonézu:
180 ml majonézy AQ
3 lžíce nasekané pažitky AQ
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce kaparů
2 filety z ančoviček
1 lžička mleté sladké papriky
pepř

Jak na to?

1) Nejprve si připravte ochucenou majonézu: v míse našlehejte majonézu s pažitkou a hořčicí. Pak přidejte kapary, ančovičky, papriku a pepř a dejte na hodinu do chladničky.

2) Bagety podélně rozřízněte, všechny spodní díly potřete majonézou, navrch rozdělte italské salámy a šunky, sýr i rukolu a přiklopte druhou částí bagety.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí italská bageta s majonézou

Svačina Velmi snadné Italská Chuťovky Piknik Bez vaření Magazín 8/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Jako italský salám doporučujeme použít mortadellu, která je krásně jemná. Stejně tak sýr mozzarellu můžete zaměnit za hoblinky parmazánu. Chutě se vám ihned trochu obmění. Inspiraci a další italské recepty najdete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

4 středně velké světlé bagety
italské salámy a šunky podle chuti (1 balení salámu, 1 balení prosciutta)
1 mozzarella
4 hrsti rukoly AQ
Na pažitkovou majonézu:
180 ml majonézy AQ
3 lžíce nasekané pažitky AQ
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce kaparů
2 filety z ančoviček
1 lžička mleté sladké papriky
pepř

Jak na to?

1) Nejprve si připravte ochucenou majonézu: v míse našlehejte majonézu s pažitkou a hořčicí. Pak přidejte kapary, ančovičky, papriku a pepř a dejte na hodinu do chladničky.

2) Bagety podélně rozřízněte, všechny spodní díly potřete majonézou, navrch rozdělte italské salámy a šunky, sýr i rukolu a přiklopte druhou částí bagety.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou a olivami
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s mozzarellou

Inspirujte se podobnými recepty