Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

120 g zakysané smetany
125 ml podmáslí
100 g sýru s modrou plísní
60 ml citronové šťávy
1-2 lžíce pažitky

Postup přípravy

V misce našlehejte 120 g zakysané smetany a 125 ml podmáslí. Přidejte 100 g rozdrobeného sýru s modrou plísní a 60 ml citronové šťávy. Promíchejte, dolaďte solí a pepřem a nakonec vmíchejte 1–2 lžíce nasekané pažitky.
Tip - Skvěle se hodí k vepřovému masu, zejména grilované krkovičce.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty