×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Dip z podmáslí a modrého sýru

Co budete potřebovat

120 g zakysané smetany
125 ml podmáslí
100 g sýru s modrou plísní
60 ml citronové šťávy
1-2 lžíce pažitky

Jak na to?

V misce našlehejte 120 g zakysané smetany a 125 ml podmáslí. Přidejte 100 g rozdrobeného sýru s modrou plísní a 60 ml citronové šťávy. Promíchejte, dolaďte solí a pepřem a nakonec vmíchejte 1–2 lžíce nasekané pažitky.
Tip - Skvěle se hodí k vepřovému masu, zejména grilované krkovičce.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dip z podmáslí a modrého sýru

Příloha Velmi snadné Česká Dipy, zálivky a marinády Grilování Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

120 g zakysané smetany
125 ml podmáslí
100 g sýru s modrou plísní
60 ml citronové šťávy
1-2 lžíce pažitky

Jak na to?

V misce našlehejte 120 g zakysané smetany a 125 ml podmáslí. Přidejte 100 g rozdrobeného sýru s modrou plísní a 60 ml citronové šťávy. Promíchejte, dolaďte solí a pepřem a nakonec vmíchejte 1–2 lžíce nasekané pažitky.
Tip - Skvěle se hodí k vepřovému masu, zejména grilované krkovičce.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ