×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Crumble s mangem, hruškou a zázvorem

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z...
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Crumble s mangem, hruškou a zázvorem

Co budete potřebovat

500 g zralých hrušek, oloupaných, zbavených jadřince a nakrájených na větší kousky
1 lžíce hnědého cukru
1 mango, oloupané, bez pecky, nakrájené na větší kousky
kousek kandovaného zázvoru, nakrájeného na menší kousky
NA DROBENKU
85 g polohrubé mouky
40–50 g másla, studeného a nakrájeného na kousky
40 g hnědého cukru
40 g pekanových ořechů, nasekaných nahrubo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky dejte spolu s cukrem a 2 lžícemi vody do rendlíku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 5 minut probublávat, dokud nejsou hrušky měkké. Sundejte z plotny a vmíchejte mango a zázvor. Vařené ovoce dejte do zapékací nádoby o objemu 1,2 l a nechte chvíli vychladnout. Zatím vypracujte z mouky, másla a cukru drobenku, kterou rovnoměrně rozprostřete na ovoce. Posypte nasekanými pekany a pečte dozlatova zhruba 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Crumble s mangem, hruškou a zázvorem

Dezert Velmi snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

500 g zralých hrušek, oloupaných, zbavených jadřince a nakrájených na větší kousky
1 lžíce hnědého cukru
1 mango, oloupané, bez pecky, nakrájené na větší kousky
kousek kandovaného zázvoru, nakrájeného na menší kousky
NA DROBENKU
85 g polohrubé mouky
40–50 g másla, studeného a nakrájeného na kousky
40 g hnědého cukru
40 g pekanových ořechů, nasekaných nahrubo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky dejte spolu s cukrem a 2 lžícemi vody do rendlíku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 5 minut probublávat, dokud nejsou hrušky měkké. Sundejte z plotny a vmíchejte mango a zázvor. Vařené ovoce dejte do zapékací nádoby o objemu 1,2 l a nechte chvíli vychladnout. Zatím vypracujte z mouky, másla a cukru drobenku, kterou rovnoměrně rozprostřete na ovoce. Posypte nasekanými pekany a pečte dozlatova zhruba 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Inspirujte se podobnými recepty