
Crumble s mangem, hruškou a zázvorem
Ingredience
500 g | zralých hrušek, oloupaných, zbavených jadřince a nakrájených na větší kousky |
1 | lžíce hnědého cukru |
1 | mango, oloupané, bez pecky, nakrájené na větší kousky |
kousek kandovaného zázvoru, nakrájeného na menší kousky | |
NA DROBENKU | |
85 g | polohrubé mouky |
40–50 g | másla, studeného a nakrájeného na kousky |
40 g | hnědého cukru |
40 g | pekanových ořechů, nasekaných nahrubo |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky dejte spolu s cukrem a 2 lžícemi vody do rendlíku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 5 minut probublávat, dokud nejsou hrušky měkké. Sundejte z plotny a vmíchejte mango a zázvor. Vařené ovoce dejte do zapékací nádoby o objemu 1,2 l a nechte chvíli vychladnout. Zatím vypracujte z mouky, másla a cukru drobenku, kterou rovnoměrně rozprostřete na ovoce. Posypte nasekanými pekany a pečte dozlatova zhruba 30 minut.
Pomohl vám recept?
15hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod