Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Crumble s mangem, hruškou a zázvorem

Crumble s mangem, hruškou a zázvorem

Ingredience

500 g zralých hrušek, oloupaných, zbavených jadřince a nakrájených na větší kousky
1 lžíce hnědého cukru
1 mango, oloupané, bez pecky, nakrájené na větší kousky
kousek kandovaného zázvoru, nakrájeného na menší kousky
NA DROBENKU
85 g polohrubé mouky
40–50 g másla, studeného a nakrájeného na kousky
40 g hnědého cukru
40 g pekanových ořechů, nasekaných nahrubo

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky dejte spolu s cukrem a 2 lžícemi vody do rendlíku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 5 minut probublávat, dokud nejsou hrušky měkké. Sundejte z plotny a vmíchejte mango a zázvor. Vařené ovoce dejte do zapékací nádoby o objemu 1,2 l a nechte chvíli vychladnout. Zatím vypracujte z mouky, másla a cukru drobenku, kterou rovnoměrně rozprostřete na ovoce. Posypte nasekanými pekany a pečte dozlatova zhruba 30 minut.

Pomohl vám recept?
15hodnocení5

Další videorecepty