×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Crumble s mangem, hruškou a zázvorem
45 minut , Dezert , Velmi snadné ,

Crumble s mangem, hruškou a zázvorem

Co budu potřebovat

500 g zralých hrušek, oloupaných, zbavených jadřince a nakrájených na větší kousky
1 lžíce hnědého cukru
1 mango, oloupané, bez pecky, nakrájené na větší kousky
kousek kandovaného zázvoru, nakrájeného na menší kousky
NA DROBENKU
85 g polohrubé mouky
40–50 g másla, studeného a nakrájeného na kousky
40 g hnědého cukru
40 g pekanových ořechů, nasekaných nahrubo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky dejte spolu s cukrem a 2 lžícemi vody do rendlíku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 5 minut probublávat, dokud nejsou hrušky měkké. Sundejte z plotny a vmíchejte mango a zázvor. Vařené ovoce dejte do zapékací nádoby o objemu 1,2 l a nechte chvíli vychladnout. Zatím vypracujte z mouky, másla a cukru drobenku, kterou rovnoměrně rozprostřete na ovoce. Posypte nasekanými pekany a pečte dozlatova zhruba 30 minut.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

    Dezert 60 minut
  • Meruňkové bramborové knedlíky

    Dezert 60 minut
  • Řecké jogurtové koblihy

    Dezert 45 minut