Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády, nalámané
na kousky
1 vanilkový lusk nebo 1 lžička
vanilkového extraktu
6 žloutků
třtinový cukr na krustu

Postup přípravy

Větší část smetany (asi 500 ml) vlijte do rendlíku, přidejte čokoládu a zahřívejte a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně, nechte 10 minut odstát.
Vanilkový lusk podélně rozpulte a semínka pomocí nože shrňte do smetanovo-čokoládové směsi. Zahřejte troubu na 160°C.
Žloutky prošlehejte se zbývající smetanou do světlého krému a vmíchejte do čokoládové směsi. Krém rozdělte do misek na crème brulée.
Do pekáčku vlijte vodu a postavte do ní misky – hladina by měla sahat zhruba do poloviny jejich výšky. Pečte 15–20 minut, až krém zpevní, uprostřed by se měl ještě trochu chvět jako pudink. Vyjměte z trouby a krém nechte v lednici aspoň 4 hodiny chladit.
Před podáváním krém posypte cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem v troubě ho rychle roztavte na karamel. Jakmile karamel zatvrdne, podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty