×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Crème brûlée z bílé čokolády

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Crème brûlée z bílé čokolády

Co budete potřebovat

600 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády, nalámané
na kousky
1 vanilkový lusk nebo 1 lžička
vanilkového extraktu
6 žloutků
třtinový cukr na krustu

Jak na to?

Větší část smetany (asi 500 ml) vlijte do rendlíku, přidejte čokoládu a zahřívejte a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně, nechte 10 minut odstát.
Vanilkový lusk podélně rozpulte a semínka pomocí nože shrňte do smetanovo-čokoládové směsi. Zahřejte troubu na 160°C.
Žloutky prošlehejte se zbývající smetanou do světlého krému a vmíchejte do čokoládové směsi. Krém rozdělte do misek na crème brulée.
Do pekáčku vlijte vodu a postavte do ní misky – hladina by měla sahat zhruba do poloviny jejich výšky. Pečte 15–20 minut, až krém zpevní, uprostřed by se měl ještě trochu chvět jako pudink. Vyjměte z trouby a krém nechte v lednici aspoň 4 hodiny chladit.
Před podáváním krém posypte cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem v troubě ho rychle roztavte na karamel. Jakmile karamel zatvrdne, podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Crème brûlée z bílé čokolády

Dezert Snadné Magazín 3/2015
(0)

Co budete potřebovat

600 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády, nalámané
na kousky
1 vanilkový lusk nebo 1 lžička
vanilkového extraktu
6 žloutků
třtinový cukr na krustu

Jak na to?

Větší část smetany (asi 500 ml) vlijte do rendlíku, přidejte čokoládu a zahřívejte a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně, nechte 10 minut odstát.
Vanilkový lusk podélně rozpulte a semínka pomocí nože shrňte do smetanovo-čokoládové směsi. Zahřejte troubu na 160°C.
Žloutky prošlehejte se zbývající smetanou do světlého krému a vmíchejte do čokoládové směsi. Krém rozdělte do misek na crème brulée.
Do pekáčku vlijte vodu a postavte do ní misky – hladina by měla sahat zhruba do poloviny jejich výšky. Pečte 15–20 minut, až krém zpevní, uprostřed by se měl ještě trochu chvět jako pudink. Vyjměte z trouby a krém nechte v lednici aspoň 4 hodiny chladit.
Před podáváním krém posypte cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem v troubě ho rychle roztavte na karamel. Jakmile karamel zatvrdne, podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Inspirujte se podobnými recepty