Čokoládové skořápky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Nafoukněte balonky, stačí jen trochu, měly by se vejít do dlaně. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Čokoládu nalámejte do ohnivzdorné misky, postavte ji na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit. Na každý plech nalijte 4 ostrůvky rozpuštěné čokolády.
Do každého položte balonek a opatrně ho od špičky zhruba do dvou třetin výšky obalte v čokoládě.
Balonky postavte do zbývajících čokoládových ostrůvků a nechte čokoládu zatvrdnout, nejlépe do druhého dne. Potom balonky vyfoukněte a odstraňte je.
Na pařížskou šlehačku nalámejte do ohnivzdorné misky čokoládu a nalijte část smetany, mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a míchejte, až se čokoláda rozpustí.
Po částech vmíchejte zbytek smetany a dobře vychlaďte. Pomocí elektrických metel vyšlehejte šlehačku; šlehač zapněte na co nejnižší výkon, sice šlehání trvá delší dobu, ale šlehačka je díky menším bublinkám vzduchu pevnější a stabilnější.
Pařížskou šlehačkou naplňte skořápky a ozdobte je třešněmi či višněmi.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Čokoládové skořápky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Nafoukněte balonky, stačí jen trochu, měly by se vejít do dlaně. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Čokoládu nalámejte do ohnivzdorné misky, postavte ji na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit. Na každý plech nalijte 4 ostrůvky rozpuštěné čokolády.
Do každého položte balonek a opatrně ho od špičky zhruba do dvou třetin výšky obalte v čokoládě.
Balonky postavte do zbývajících čokoládových ostrůvků a nechte čokoládu zatvrdnout, nejlépe do druhého dne. Potom balonky vyfoukněte a odstraňte je.
Na pařížskou šlehačku nalámejte do ohnivzdorné misky čokoládu a nalijte část smetany, mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a míchejte, až se čokoláda rozpustí.
Po částech vmíchejte zbytek smetany a dobře vychlaďte. Pomocí elektrických metel vyšlehejte šlehačku; šlehač zapněte na co nejnižší výkon, sice šlehání trvá delší dobu, ale šlehačka je díky menším bublinkám vzduchu pevnější a stabilnější.
Pařížskou šlehačkou naplňte skořápky a ozdobte je třešněmi či višněmi.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio