
Čokoládové skořápky
Postup přípravy
Nafoukněte balonky, stačí jen trochu, měly by se vejít do dlaně. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Čokoládu nalámejte do ohnivzdorné misky, postavte ji na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit. Na každý plech nalijte 4 ostrůvky rozpuštěné čokolády.
Do každého položte balonek a opatrně ho od špičky zhruba do dvou třetin výšky obalte v čokoládě.
Balonky postavte do zbývajících čokoládových ostrůvků a nechte čokoládu zatvrdnout, nejlépe do druhého dne. Potom balonky vyfoukněte a odstraňte je.
Na pařížskou šlehačku nalámejte do ohnivzdorné misky čokoládu a nalijte část smetany, mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a míchejte, až se čokoláda rozpustí.
Po částech vmíchejte zbytek smetany a dobře vychlaďte. Pomocí elektrických metel vyšlehejte šlehačku; šlehač zapněte na co nejnižší výkon, sice šlehání trvá delší dobu, ale šlehačka je díky menším bublinkám vzduchu pevnější a stabilnější.
Pařížskou šlehačkou naplňte skořápky a ozdobte je třešněmi či višněmi.