Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 nafukovací balonky
300 g tmavé čokolády
Na pařížský krém
200 g kvalitní tmavé čokolády
2 kelímky smetany ke šlehání
rozpuštěná čokoláda a třešně nebo
višně na ozdobu

Postup přípravy

Nafoukněte balonky, stačí jen trochu, měly by se vejít do dlaně. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Čokoládu nalámejte do ohnivzdorné misky, postavte ji na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit. Na každý plech nalijte 4 ostrůvky rozpuštěné čokolády.
Do každého položte balonek a opatrně ho od špičky zhruba do dvou třetin výšky obalte v čokoládě.
Balonky postavte do zbývajících čokoládových ostrůvků a nechte čokoládu zatvrdnout, nejlépe do druhého dne. Potom balonky vyfoukněte a odstraňte je.
Na pařížskou šlehačku nalámejte do ohnivzdorné misky čokoládu a nalijte část smetany, mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a míchejte, až se čokoláda rozpustí.
Po částech vmíchejte zbytek smetany a dobře vychlaďte. Pomocí elektrických metel vyšlehejte šlehačku; šlehač zapněte na co nejnižší výkon, sice šlehání trvá delší dobu, ale šlehačka je díky menším bublinkám vzduchu pevnější a stabilnější.
Pařížskou šlehačkou naplňte skořápky a ozdobte je třešněmi či višněmi.

Pomohl vám recept?
3hodnocení3

Další videorecepty