×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládové skořápky
30 minut , Dezert , Snadné , Sladká jídla ,

Čokoládové skořápky

Co budu potřebovat

4 nafukovací balonky
300 g tmavé čokolády
Na pařížský krém
200 g kvalitní tmavé čokolády
2 kelímky smetany ke šlehání
rozpuštěná čokoláda a třešně nebo
višně na ozdobu

Jak na to?

Nafoukněte balonky, stačí jen trochu, měly by se vejít do dlaně. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Čokoládu nalámejte do ohnivzdorné misky, postavte ji na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit. Na každý plech nalijte 4 ostrůvky rozpuštěné čokolády.
Do každého položte balonek a opatrně ho od špičky zhruba do dvou třetin výšky obalte v čokoládě.
Balonky postavte do zbývajících čokoládových ostrůvků a nechte čokoládu zatvrdnout, nejlépe do druhého dne. Potom balonky vyfoukněte a odstraňte je.
Na pařížskou šlehačku nalámejte do ohnivzdorné misky čokoládu a nalijte část smetany, mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a míchejte, až se čokoláda rozpustí.
Po částech vmíchejte zbytek smetany a dobře vychlaďte. Pomocí elektrických metel vyšlehejte šlehačku; šlehač zapněte na co nejnižší výkon, sice šlehání trvá delší dobu, ale šlehačka je díky menším bublinkám vzduchu pevnější a stabilnější.
Pařížskou šlehačkou naplňte skořápky a ozdobte je třešněmi či višněmi.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Levandulové sušenky

    Sladká jídla 45 minut
  • Borůvkový pohár

    Sladká jídla 30 minut
  • Ledové borůvkové müsli tyčinky

    Sladká jídla 45 minut