×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládové skořápky

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Čokoládové skořápky

Co budete potřebovat

4 nafukovací balonky
300 g tmavé čokolády
Na pařížský krém
200 g kvalitní tmavé čokolády
2 kelímky smetany ke šlehání
rozpuštěná čokoláda a třešně nebo
višně na ozdobu

Jak na to?

Nafoukněte balonky, stačí jen trochu, měly by se vejít do dlaně. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Čokoládu nalámejte do ohnivzdorné misky, postavte ji na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit. Na každý plech nalijte 4 ostrůvky rozpuštěné čokolády.
Do každého položte balonek a opatrně ho od špičky zhruba do dvou třetin výšky obalte v čokoládě.
Balonky postavte do zbývajících čokoládových ostrůvků a nechte čokoládu zatvrdnout, nejlépe do druhého dne. Potom balonky vyfoukněte a odstraňte je.
Na pařížskou šlehačku nalámejte do ohnivzdorné misky čokoládu a nalijte část smetany, mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a míchejte, až se čokoláda rozpustí.
Po částech vmíchejte zbytek smetany a dobře vychlaďte. Pomocí elektrických metel vyšlehejte šlehačku; šlehač zapněte na co nejnižší výkon, sice šlehání trvá delší dobu, ale šlehačka je díky menším bublinkám vzduchu pevnější a stabilnější.
Pařížskou šlehačkou naplňte skořápky a ozdobte je třešněmi či višněmi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové skořápky

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

4 nafukovací balonky
300 g tmavé čokolády
Na pařížský krém
200 g kvalitní tmavé čokolády
2 kelímky smetany ke šlehání
rozpuštěná čokoláda a třešně nebo
višně na ozdobu

Jak na to?

Nafoukněte balonky, stačí jen trochu, měly by se vejít do dlaně. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Čokoládu nalámejte do ohnivzdorné misky, postavte ji na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit. Na každý plech nalijte 4 ostrůvky rozpuštěné čokolády.
Do každého položte balonek a opatrně ho od špičky zhruba do dvou třetin výšky obalte v čokoládě.
Balonky postavte do zbývajících čokoládových ostrůvků a nechte čokoládu zatvrdnout, nejlépe do druhého dne. Potom balonky vyfoukněte a odstraňte je.
Na pařížskou šlehačku nalámejte do ohnivzdorné misky čokoládu a nalijte část smetany, mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a míchejte, až se čokoláda rozpustí.
Po částech vmíchejte zbytek smetany a dobře vychlaďte. Pomocí elektrických metel vyšlehejte šlehačku; šlehač zapněte na co nejnižší výkon, sice šlehání trvá delší dobu, ale šlehačka je díky menším bublinkám vzduchu pevnější a stabilnější.
Pařížskou šlehačkou naplňte skořápky a ozdobte je třešněmi či višněmi.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty