Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
250 g hladké mouky
30 g kakaa holandského typu
1 lžička jedlé sody a špetka soli
125 ml smetany ke šlehání
200 g čokolády
125 ml podmáslí
240 g másla
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce + 1 bílek
Na čokoládovou polevu
125 ml smetany ke šlehání
100 g tmavé čokolády, nasekané
2 lžíce másla
2 lžíce kukuřičného sirupu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Dejte do ní nalámanou čokoládu, odstavte a promíchejte dohladka. Přilijte podmáslí a nechte vychladnout.
Máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučnou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55–60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte polevu. V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Do misky dejte nalámanou čokoládu, máslo a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.

Pomohl vám recept?
86hodnocení4

Další videorecepty