Čokoládová bábovka s polevou
Ingredience
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy | |
250 g | hladké mouky |
30 g | kakaa holandského typu |
1 | lžička jedlé sody a špetka soli |
125 ml | smetany ke šlehání |
200 g | čokolády |
125 ml | podmáslí |
240 g | másla |
200 g | krupicového cukru |
1 | sáček vanilkového cukru |
4 | vejce + 1 bílek |
Na čokoládovou polevu | |
---|---|
125 ml | smetany ke šlehání |
100 g | tmavé čokolády, nasekané |
2 | lžíce másla |
2 | lžíce kukuřičného sirupu |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Dejte do ní nalámanou čokoládu, odstavte a promíchejte dohladka. Přilijte podmáslí a nechte vychladnout.
Máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučnou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55–60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte polevu. V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Do misky dejte nalámanou čokoládu, máslo a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY