×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládová bábovka s polevou

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Čokoládová bábovka s polevou

Co budete potřebovat

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
250 g hladké mouky
30 g kakaa holandského typu
1 lžička jedlé sody a špetka soli
125 ml smetany ke šlehání
200 g čokolády
125 ml podmáslí
240 g másla
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce + 1 bílek
Na čokoládovou polevu
125 ml smetany ke šlehání
100 g tmavé čokolády, nasekané
2 lžíce másla
2 lžíce kukuřičného sirupu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Dejte do ní nalámanou čokoládu, odstavte a promíchejte dohladka. Přilijte podmáslí a nechte vychladnout.
Máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučnou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55–60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte polevu. V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Do misky dejte nalámanou čokoládu, máslo a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládová bábovka s polevou

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (31)

Co budete potřebovat

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
250 g hladké mouky
30 g kakaa holandského typu
1 lžička jedlé sody a špetka soli
125 ml smetany ke šlehání
200 g čokolády
125 ml podmáslí
240 g másla
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce + 1 bílek
Na čokoládovou polevu
125 ml smetany ke šlehání
100 g tmavé čokolády, nasekané
2 lžíce másla
2 lžíce kukuřičného sirupu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Dejte do ní nalámanou čokoládu, odstavte a promíchejte dohladka. Přilijte podmáslí a nechte vychladnout.
Máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučnou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55–60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte polevu. V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Do misky dejte nalámanou čokoládu, máslo a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty