Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jednoduchý nepečený cheesecake z BeBe sušenek s malinami

Jednoduchý nepečený cheesecake z BeBe sušenek s malinami

Když vám o víkendu manžel či manželka opět řekne „nepeču“, můžete na ně vytáhnout tento recept na nepečený cheesecake a těšit se na sladký dezert. Láska prochází žaludkem.

Co budete potřebovat na nepečený cheesecake s marinovanými malinami

100 g máslových sušenek
80 g másla, rozehřátého + na vymazání
250 g smetanového sýru
40 g moučkového cukru
2 lžicky vanilkového extraktu
60 ml smetany ke šlehání
Na marinované maliny
120 g čerstvých malin
lžíce dezertního vína nebo vašeho oblíbeného likéru
2 lžičky moučkového cukru

Jak udělat nepečený cheesecake s marinovanými malinami zdravější

Recept jak na nepečený cheesecake s marinovanými malinami

  1. Na sušenkovou část dortíčků rozdrťte najemno 100 g BeBe sušenek. Přidejte 80 g másla a spojte do kompaktní hmoty. Lehce vymažte máslem 4 formičky na muffiny o objemu zhruba 125 ml a vyložte je pečicím papírem. Stačí vystřihnout kolečko na dno a proužek na stěnu formičky.
  2. Sušenkovou hmotu rozdělte na 4 díly a každý vtlačte do jedné formičky. Dejte vychladit na 30 minut do lednice. Mezitím dejte do mísy 250 g smetanového sýra, 40 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu a 60 ml smetany ke šlehání. Vše vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké lehké pěny. Zabere to přibližně 8 minut. Dejte stranou.
  3. Do mísy dejte 120 g malin, přilijte k nim 1 a půl lžíce dezertního vína nebo likéru, vsypte 2 lžíce moučkového cukru a opatrně promíchejte. Maliny by měly zůstat nepomačkané. Dejte směs na 10 minut do lednice.
  4. Sušenkové „mističky“ opatrně vyjměte z formiček, naplňte je smetanovým základem a ozdobte marinovanými malinami. Před podáváním by měl být cheesecake krásně vychlazený. Pokud chcete verzi pro děti, můžete zdobit pouze malinami s cukrem. Nyní už si vychutnejte tento dokonalý letní dezert.
Pomohl vám recept?
18hodnocení4

Co byste o nepečeném cheesecaku s marinovanými malinami měli vědět

Řapíkatý celer na rozdíl od bulvy je méně aromatický. Z vitaminů obsahuje nejvíce vitaminu C a B. Z minerálů je bohatý na draslík. Ten může pozitivně ovlivňovat krevní tlak.

Další videorecepty