Ćevap se sýrem
Ingredience
500 g | mletého vepřového masa |
2 | cibule |
150 g | sádla |
50 g | slaniny v celku |
2 | cibule |
125 g | ementálu v celku |
1 | lžička sušené bazalky |
čerstvě mletý černý pepř | |
sůl |
Postup přípravy
1. Do mísy dejte 500 g mletého masa. V mlýnku na maso umelte 2 oloupané a nakrájené cibule a 100 g sádla.
2. Nakrájejte 125 g ementálu na menší kostky a také zbylé sádlo a přidejte k masu. Vše znovu umelte v mlýnku na maso. Pak směs ochuťte bazalkou, solí s pepřem dle chuti a hněťte vařečkou či rukou minimálně 5 minut, aby se vše pořádně spojilo. Nechte směs odpočinout minimálně 30 minut v lednici.
3. Navlhčete si ruce ve vodě a na připravené špejle rozdělte ćevap ve tvaru klobásy o velikosti cca 10 centimetrů. Dle velikosti špejle můžete udělat třeba i 2–3 ćevapy, které rozdělíte připravenou slaninou.
4. Mleté maso opékejte na grilu na rozpáleném dřevěném uhlí za stálého otáčení přibližně 10 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY