
Ćevap se sýrem
Postup přípravy
1. Do mísy dejte 500 g mletého masa. V mlýnku na maso umelte 2 oloupané a nakrájené cibule a 100 g sádla.
2. Nakrájejte 125 g ementálu na menší kostky a také zbylé sádlo a přidejte k masu. Vše znovu umelte v mlýnku na maso. Pak směs ochuťte bazalkou, solí s pepřem dle chuti a hněťte vařečkou či rukou minimálně 5 minut, aby se vše pořádně spojilo. Nechte směs odpočinout minimálně 30 minut v lednici.
3. Navlhčete si ruce ve vodě a na připravené špejle rozdělte ćevap ve tvaru klobásy o velikosti cca 10 centimetrů. Dle velikosti špejle můžete udělat třeba i 2–3 ćevapy, které rozdělíte připravenou slaninou.
4. Mleté maso opékejte na grilu na rozpáleném dřevěném uhlí za stálého otáčení přibližně 10 minut.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod