Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g másla, pokojové teploty
260 g hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
100 g tmavé čokolády, rozpuštěné
185 g hladké mouky, prosáté
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
25 g kakaa
lžičky červené potravinářské barvy
200 g tmavé čokolády, nasekané nahrubo
55 g krupicového cukru
40 g moučkového cukru

Postup přípravy

Máslo, cukr a extrakt 3–5 minut třete či šlehejte v robotu. Postupně přidávejte vejce, zpracujete, až je směs světlá a nadýchaná. Vlijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, kakao a barvu a vymíchejte. Nakonec zapracujte kousky čokolády. Těsto nechte hodinu odpočívat. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vykrajujte lžící, oválejte ho v krupicovém cukru, vytvarujte kuličku a obalte v moučkovém cukru. Kuličky dávejte s dostatečnými rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 12–14 minut, až okraje praskají, ale vnitřek je vláčný.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty