×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Červené čokoládové sušenky

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Červené čokoládové sušenky

Co budete potřebovat

100 g másla, pokojové teploty
260 g hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
100 g tmavé čokolády, rozpuštěné
185 g hladké mouky, prosáté
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
25 g kakaa
lžičky červené potravinářské barvy
200 g tmavé čokolády, nasekané nahrubo
55 g krupicového cukru
40 g moučkového cukru

Jak na to?

Máslo, cukr a extrakt 3–5 minut třete či šlehejte v robotu. Postupně přidávejte vejce, zpracujete, až je směs světlá a nadýchaná. Vlijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, kakao a barvu a vymíchejte. Nakonec zapracujte kousky čokolády. Těsto nechte hodinu odpočívat. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vykrajujte lžící, oválejte ho v krupicovém cukru, vytvarujte kuličku a obalte v moučkovém cukru. Kuličky dávejte s dostatečnými rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 12–14 minut, až okraje praskají, ale vnitřek je vláčný.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Červené čokoládové sušenky

Dezert Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

100 g másla, pokojové teploty
260 g hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
100 g tmavé čokolády, rozpuštěné
185 g hladké mouky, prosáté
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
25 g kakaa
lžičky červené potravinářské barvy
200 g tmavé čokolády, nasekané nahrubo
55 g krupicového cukru
40 g moučkového cukru

Jak na to?

Máslo, cukr a extrakt 3–5 minut třete či šlehejte v robotu. Postupně přidávejte vejce, zpracujete, až je směs světlá a nadýchaná. Vlijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, kakao a barvu a vymíchejte. Nakonec zapracujte kousky čokolády. Těsto nechte hodinu odpočívat. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vykrajujte lžící, oválejte ho v krupicovém cukru, vytvarujte kuličku a obalte v moučkovém cukru. Kuličky dávejte s dostatečnými rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 12–14 minut, až okraje praskají, ale vnitřek je vláčný.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty