Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Čatní z červené řepy a pomerančů

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Čatní z červené řepy a pomerančů

Co budete potřebovat

1,5 kg syrové červené řepy, oloupané a na kostičky
3 cibule, nasekané
3 jablka, oloupaná nastrouhaná kůra a šťáva ze 3 pomerančů
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžíce koriandrových semínek
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého hřebíčku
700 ml červeného vinného octa
700 g hnědého cukru

Jak na to?

Ve velkém hrnci smíchejte všechny suroviny. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte 1 hodinu probublávat, až čatní zhoustne a řepa změkne. Občas promíchejte.
Zatímco se čatní vaří, připravte si lahvičky. Buď je dejte do myčky a spusťte program s vyšší teplotou, nebo je umyjte ručně v co nejteplejší vodě a pak je dejte na 10–15 minut do horké trouby. Uvařené čatní nechte 10 minut odpočívat, pak jím naplňte skleničky, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Čatní můžete jíst hned, ale pokud odoláte měsíc, bude lepší. Na temném chladném místě vydrží až 6 měsíců. Po otevření ho nechte v ledničce a spotřebujte do 2 měsíců.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čatní z červené řepy a pomerančů

Snadné Vaření Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

1,5 kg syrové červené řepy, oloupané a na kostičky
3 cibule, nasekané
3 jablka, oloupaná nastrouhaná kůra a šťáva ze 3 pomerančů
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžíce koriandrových semínek
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého hřebíčku
700 ml červeného vinného octa
700 g hnědého cukru

Jak na to?

Ve velkém hrnci smíchejte všechny suroviny. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte 1 hodinu probublávat, až čatní zhoustne a řepa změkne. Občas promíchejte.
Zatímco se čatní vaří, připravte si lahvičky. Buď je dejte do myčky a spusťte program s vyšší teplotou, nebo je umyjte ručně v co nejteplejší vodě a pak je dejte na 10–15 minut do horké trouby. Uvařené čatní nechte 10 minut odpočívat, pak jím naplňte skleničky, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Čatní můžete jíst hned, ale pokud odoláte měsíc, bude lepší. Na temném chladném místě vydrží až 6 měsíců. Po otevření ho nechte v ledničce a spotřebujte do 2 měsíců.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Inspirujte se podobnými recepty