×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čatní z červené řepy a pomerančů

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Čatní z červené řepy a pomerančů

Co budete potřebovat

1,5 kg syrové červené řepy, oloupané a na kostičky
3 cibule, nasekané
3 jablka, oloupaná nastrouhaná kůra a šťáva ze 3 pomerančů
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžíce koriandrových semínek
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého hřebíčku
700 ml červeného vinného octa
700 g hnědého cukru

Jak na to?

Ve velkém hrnci smíchejte všechny suroviny. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte 1 hodinu probublávat, až čatní zhoustne a řepa změkne. Občas promíchejte.
Zatímco se čatní vaří, připravte si lahvičky. Buď je dejte do myčky a spusťte program s vyšší teplotou, nebo je umyjte ručně v co nejteplejší vodě a pak je dejte na 10–15 minut do horké trouby. Uvařené čatní nechte 10 minut odpočívat, pak jím naplňte skleničky, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Čatní můžete jíst hned, ale pokud odoláte měsíc, bude lepší. Na temném chladném místě vydrží až 6 měsíců. Po otevření ho nechte v ledničce a spotřebujte do 2 měsíců.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čatní z červené řepy a pomerančů

Snadné Vaření Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

1,5 kg syrové červené řepy, oloupané a na kostičky
3 cibule, nasekané
3 jablka, oloupaná nastrouhaná kůra a šťáva ze 3 pomerančů
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžíce koriandrových semínek
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého hřebíčku
700 ml červeného vinného octa
700 g hnědého cukru

Jak na to?

Ve velkém hrnci smíchejte všechny suroviny. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte 1 hodinu probublávat, až čatní zhoustne a řepa změkne. Občas promíchejte.
Zatímco se čatní vaří, připravte si lahvičky. Buď je dejte do myčky a spusťte program s vyšší teplotou, nebo je umyjte ručně v co nejteplejší vodě a pak je dejte na 10–15 minut do horké trouby. Uvařené čatní nechte 10 minut odpočívat, pak jím naplňte skleničky, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Čatní můžete jíst hned, ale pokud odoláte měsíc, bude lepší. Na temném chladném místě vydrží až 6 měsíců. Po otevření ho nechte v ledničce a spotřebujte do 2 měsíců.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty