Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Čatní z červené řepy a pomerančů

Další recepty a články

Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Cibulové chutney
Cibulové chutney
Cibulové chutney
Cibulové chutney

Čatní z červené řepy a pomerančů

Co budete potřebovat

1,5 kg syrové červené řepy, oloupané a na kostičky
3 cibule, nasekané
3 jablka, oloupaná nastrouhaná kůra a šťáva ze 3 pomerančů
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžíce koriandrových semínek
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého hřebíčku
700 ml červeného vinného octa
700 g hnědého cukru

Jak na to?

Ve velkém hrnci smíchejte všechny suroviny. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte 1 hodinu probublávat, až čatní zhoustne a řepa změkne. Občas promíchejte.
Zatímco se čatní vaří, připravte si lahvičky. Buď je dejte do myčky a spusťte program s vyšší teplotou, nebo je umyjte ručně v co nejteplejší vodě a pak je dejte na 10–15 minut do horké trouby. Uvařené čatní nechte 10 minut odpočívat, pak jím naplňte skleničky, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Čatní můžete jíst hned, ale pokud odoláte měsíc, bude lepší. Na temném chladném místě vydrží až 6 měsíců. Po otevření ho nechte v ledničce a spotřebujte do 2 měsíců.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čatní z červené řepy a pomerančů

Snadné Vaření Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

1,5 kg syrové červené řepy, oloupané a na kostičky
3 cibule, nasekané
3 jablka, oloupaná nastrouhaná kůra a šťáva ze 3 pomerančů
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžíce koriandrových semínek
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého hřebíčku
700 ml červeného vinného octa
700 g hnědého cukru

Jak na to?

Ve velkém hrnci smíchejte všechny suroviny. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte 1 hodinu probublávat, až čatní zhoustne a řepa změkne. Občas promíchejte.
Zatímco se čatní vaří, připravte si lahvičky. Buď je dejte do myčky a spusťte program s vyšší teplotou, nebo je umyjte ručně v co nejteplejší vodě a pak je dejte na 10–15 minut do horké trouby. Uvařené čatní nechte 10 minut odpočívat, pak jím naplňte skleničky, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Čatní můžete jíst hned, ale pokud odoláte měsíc, bude lepší. Na temném chladném místě vydrží až 6 měsíců. Po otevření ho nechte v ledničce a spotřebujte do 2 měsíců.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Cibulové chutney
Cibulové chutney
Cibulové chutney
Cibulové chutney

Inspirujte se podobnými recepty