×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Carpaccio z červené řepy s dresinkem

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s...
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Carpaccio z červené řepy s dresinkem

Co budete potřebovat

500 g červené řepy, oloupané
500 ml octa
175 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce olivového oleje
200 g balkánského sýru nebo sýru feta
malý svazek máty
Na tymiánový dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce tymiánu, nasekaného

Jak na to?

1. Nejprve udělejte dresink: ocet našlehejte s olejem, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Teprve poté vsypte tymián, promíchejte a dejte stranou.
2. Řepu, ocet a cukr dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody, přiveďte k varu a vařte asi pětadvacet minut, nebo dokud řepa nezměkne. Řepu vyjměte, nechte ji zcela zchladnout a pak ji nakrájejte na velmi tenké plátky.
3. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm zprudka asi dvě minuty opékejte kostičky sýru. Plátky řepy rozložte na talíř, přidejte sýr, lístky máty a pokapejte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Carpaccio z červené řepy s dresinkem

Velmi snadné Česká Saláty Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

500 g červené řepy, oloupané
500 ml octa
175 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce olivového oleje
200 g balkánského sýru nebo sýru feta
malý svazek máty
Na tymiánový dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce tymiánu, nasekaného

Jak na to?

1. Nejprve udělejte dresink: ocet našlehejte s olejem, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Teprve poté vsypte tymián, promíchejte a dejte stranou.
2. Řepu, ocet a cukr dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody, přiveďte k varu a vařte asi pětadvacet minut, nebo dokud řepa nezměkne. Řepu vyjměte, nechte ji zcela zchladnout a pak ji nakrájejte na velmi tenké plátky.
3. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm zprudka asi dvě minuty opékejte kostičky sýru. Plátky řepy rozložte na talíř, přidejte sýr, lístky máty a pokapejte dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty