Carpaccio z červené řepy s dresinkem
Ingredience
500 g | červené řepy, oloupané |
500 ml | octa |
175 g | tmavého třtinového cukru |
1 | lžíce olivového oleje |
200 g | balkánského sýru nebo sýru feta |
malý svazek máty | |
Na tymiánový dresink: | |
---|---|
2 | lžíce červeného vinného octa |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce třtinového cukru |
2 | lžíce tymiánu, nasekaného |
Postup přípravy
1. Nejprve udělejte dresink: ocet našlehejte s olejem, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Teprve poté vsypte tymián, promíchejte a dejte stranou.
2. Řepu, ocet a cukr dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody, přiveďte k varu a vařte asi pětadvacet minut, nebo dokud řepa nezměkne. Řepu vyjměte, nechte ji zcela zchladnout a pak ji nakrájejte na velmi tenké plátky.
3. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm zprudka asi dvě minuty opékejte kostičky sýru. Plátky řepy rozložte na talíř, přidejte sýr, lístky máty a pokapejte dresinkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY